TOP

Samenwerking Profuomo en The Society Shop

Moderetailer The Society Shop en het luxe herenmodemerk Profuomo zijn een verregaande vorm van samenwerking aangegaan.

Met de strategische samenwerking denken beide partijen hun omzet en winstgevendheid te kunnen vergroten, zegt Profuomo’s ceo Harry van der Zee. “De Society Shop heeft veel ervaring en goede capaciteiten als retailer en biedt ons de mogelijkheid en bredere doelgroep in het hoge segment te bereiken. Wij leveren op onze beurt efficiëncy voordelen dankzij ons Electronic Data Interchange (EDI) systeem en Never Out of Stock programma.”

Meer premium-producten

Naast een breed aanbod Italiaanse dassen en herenmode accessoires, gaat The Society Shop ook de Profuomo Sky Blue collectie verkopen. Deze premium-lijn van Profuomo bestaat uit dress shirts, gemaakt van luxe stoffen van bekende Italiaanse stoffenwevers als Albini en Thomas Mason. Daarnaast is ook de semi-dress collectie Informalist van Profuomo verkrijgbaar bij The Society Shop. Van der Zee: “Door onze krachten te bundelen, kunnen wij ons nog meer bezig houden met productinnovatie. Zo zijn we bezig met nieuwe premium-producten binnen onze collecties, waaronder kasjmier knitwear en luxe chino’s. Dankzij The Society Shop kunnen we deze producten makkelijker wegzetten bij een klant, waarvan we weten dat deze bereid is meer te betalen voor een goed product.”

Hoewel de collecties van Profuomo pas net in de Society Shop winkels liggen, zijn de eerste resultaten volgens Van der Zee al positief. “De winkels zijn nu goedgevuld en de doorverkoop ziet er goed uit.”