TOP

The Green Labels: nieuwe modewebshop verkoopt alleen duurzame mode

Nederland is een schoenen- en modewebshop rijker. En niet zomaar één, The Green Labels verkoopt louter duurzame mode.

De modebranche is één van de meest vervuilende industrieën in de wereld. Steeds meer consumenten en merken worden zich hier bewust van en proberen schoner door het leven te gaan. De nieuwe webshop The Green Labels helpt hierbij. Het bedrijf biedt een platform waar duurzame kleding gekocht kan worden en waarop ook blogs te lezen zijn over schoon leven. “Het platform biedt duurzame modemerken zonder de consument te vragen compromissen te sluiten op het gebied van stijl en zelfexpressie”, schrijft het bedrijf in een persbericht.

Voor het eerste seizoen heeft The Green Labels tien vrouwenmodemerken geselecteerd, zoals Veja, KowTow, Kings of Indigo, Friday’s Project en By Signe. Het platform werkt met vier labels:

  • Vegan: geen dieren zijn geschaad of gebruikt voor het maken van de kleding en schoenen;
  • Schone processen: er is gebruik gemaakt van organische materialen en duurzame vezels, minder of geen schadelijke chemicaliën, laag waterverbruik, schone energie en duurzame logistiek;
  • Afvalvermindering: er zijn geen nieuwe materialen gebruikt, maar alles is hergebruikt;
  • Lokaal: merken die lokaal produceren helpen lokale gemeenschappen te ondersteunen en lokale economische en sociale rijkdom te behouden.