TOP

Schutz Fashion Group heropend: ‘Wij willen de sfeer van een kleinere winkel hebben’

De winkels van Schutz Fashion Group in Hoorn zijn na een grondige verbouwing weer open. Donderdag 22 maart 2018 werden de gerestylede panden tijdens een groot evenement geopend. Marie-France Schutz: ‘Het afgelopen weekend was al direct een groot succes.’

Tijdens het feestelijke event Hoorn Modestad werd op donderdag 22 maart de nieuwe reeks winkels van Schutz Fashion Group geopend. Marie-France Schutz: “De opening was een enorm succes. We hadden wel zo’n 300 man in de winkel. En de modeshow was ook erg geslaagd. Het hele weekend kwamen er klanten terug in de winkel voor een outfit die ze tijdens de show op een van de modellen hadden gezien. Echt geweldig dat we al direct zo’n goed weekend achter de rug hebben.” 

De afgelopen zes maanden zijn de Schutz-winkels aan de Kleine Noord in Hoorn gesloten geweest voor de verbouwing. De Modeapotheek, de enige winkel die verderop in de straat lag, is geïntegreerd in de aangrenzende panden van Schutz Mannenmode en Schutz Casual is nu ook Schutz heeft bewust niet gekozen om de panden samen te voegen, maar om de aparte winkels te behouden.

Schutz Fashion Group collage

 “Het zijn in totaal vier panden die we aan de achterzijde met elkaar verbonden hebben. Voorheen moest je buitenom als je in de andere winkel moest zijn, nu kan dat binnendoor,” vertelt Schutz. “Verder zijn het wel gescheiden winkels, waardoor je wel het gevoel hebt dat je in een kleinere winkel. We mogen nu dan in totaal 1000 vierkante meter winkeloppervlak hebben, we willen wel de sfeer uitstralen van een kleinere winkel. Gelukkig krijgen we van onze klanten ook te horen dat het erg gezellige en sfeervolle winkels zijn geworden.”

“Het meeste dat wij het afgelopen weekend hebben verkocht zijn colberts. Daar staan wij ook bekend om. Pakken en jasjes zit al van oudsher in ons DNA. Waar andere winkeliers hun aanbod pakken verkleinen, hebben wij er juist een enorm assortiment in. En dat moet ook wel als je dit soort artikelen goed wil verkopen. Jasjes en pakken lopen alleen goed als het aanbod breed is en je alle maten op voorraad hebt.”

“Gelukkig wordt nog 80% van de aankopen in fysieke winkels gedaan. Wij geloven daar ook erg in, maar je moet wel investeren. Investeer in je winkels en ook heel belangrijk: investeer in je personeel. Daarnaast doen wij er alles aan om het winkelgebied hier in Hoorn te verbeteren. We zitten met andere winkeliers aan tafel, maar ook met de Gemeente om te delen waar de knelpunten zitten. Het is niet zo dat er meteen allerlei parkeergarages bijkomen, maar het helpt wel om met elkaar in gesprek te zijn.” 

Schutz nieuw3

 Schutz nieuw1

Schutz nieuw2