TOP

The Gallery Berlijn of Düsseldorf?

Igedo organiseert na het stoppen van de CPD een nieuw beursconcept, 'the gallery' in Berlijn en Düsseldorf. Vrouwenmodelabel Hebbeding kiest voor Düsseldorf.

The gallery heeft twee edities, die twee weken na elkaar worden georganiseerd. De eerste vindt plaats in Berlijn (4-6 juli) en de tweede in het oude vertrouwde Düsseldorf (28-31 juli).

Bob Klaassen, credit controller van vrouwenmodemerk Hebbeding: “Wij hebben voor The gallery Düsseldorf gekozen omdat we al sinds 1989 op de CPD stonden. We doen dit niet alleen uit loyaliteit, maar ook omdat onze klanten ons daar na al die jaren weten te vinden. We hebben ook een showroom in Düsseldorf, maar onze internationale klant bezoekt toch gemakkelijker een stand op de beurs. The gallery in Berlijn doen we niet, omdat vrij veel van onze klanten niet eens weten dat daar ook een beurs is. Ook vonden we twee keer dezelfde beurs iets teveel van het goede. Ik verwacht veel van het nieuwe concept. Het is kleinschalig en op een mooie locatie.”

The gallery
Het idee achter the gallery is avant-garde vrouwenmodemerken in het hogere segment een plek geven in een persoonlijk beurslandschap. “Onder avant-garde versta ik labels die door Japansachtig design worden gedreven. Ze zijn progressief in de belijningen en het silhouet”, aldus Mirjam Dietz, executive director fashion bij beursorganisatie Igedo Company. “Merken zoals Annette Görtz, Azizi, Baum und Pferdgarten, Hebbeding, Hindahl & Skudelny, Ischiko en Sarah Pacini voelen zich bij ons thuis.”

Het complete interview met Mirjam Dietz lees je in Textilia #11. Wil je het vakblad Textilia thuis ontvangen? Klik hier.