TOP

The bold & the beautiful: de opvallendste mannenmodetrends in Parijs

Robuust, sportief en mannelijk versus elegantie, vloeiende lijnen en verleidelijke materialen. De nieuwste mannenmode uit Parijs is veelzijdig en verkent nadrukkelijk de grenzen van de comfortzone. Een pluspunt: het herfst-winterseizoen van 2023-2024 is perfect voor allerlei bijverkoop.

Foto’s: L’Estrop

Mannenmode is in de herfst/winter 2023-2024 het toonbeeld van veelzijdigheid, aldus de designmerken die onlangs in Parijs showden. Ontwerpers laten enerzijds pure mannenmode zien in de vorm van tailored jasjes, stoere winterjacks, geruite shirts, hoodies en cargobroeken met veel zakken. Aan de andere kant zijn er – met name bij Saint Laurent en Dior – aardig wat feminiene invloeden te zien. Strikbloezen, rokken, jurken, vloeiende lijnen, getailleerde jasjes en tops in de broek, waarbij het accent duidelijk op de taille ligt. Mede door brede riemen, ceintuurs om jasjes en jassen, riemtasjes- en kettinkjes. En soms komen beide invloeden op een spannende manier samen, bijvoorbeeld door een pak te combineren met een glanzend shirt of een overslagtop.

Accessoires

De vraag is of het grote publiek – aangemoedigd door populaire artiesten en influencers – al klaar is voor een switch naar vrouwelijker items. In ieder geval zijn de vele accessoires als sjaals, van klein tot grote omslagsjaals, riemen, handtassen, opvallende sieraden als broches en kettingen, die deze trend iets toegankelijker en commerciëler (bijverkoop!) maken. 

Truien

Kijkend naar de Parijse modeweek springen verder de vele knie- en kuitlange broeken in het oog, naast leer als favoriet materiaal en truien als belangrijk item. Vooral kleurrijke truien en vesten met figuratieve prints lijken onmisbare trekkers voor komend najaar.  

Kijk mee naar onze selectie van de meest bijzondere shows en items in Parijs: 

Louis Vuitton

Dior

Saint Laurent

Hermès

Dries Van Noten

Paul Smith

Amiri

Botter

Givenchy

White Mountaineering