TOP

Textilia Mode Experience 2012: “Beleven is te passief”

Dat vindt Nel de Jager, een van de sprekers op TME 2012. Op maandag 5 november vindt Textilia Mode Experience 2012 plaats in het WFC in Amsterdam. Benieuwd wie de andere sprekers zijn? Textilia brengt ze in de aanloop naar dit lezersevent voor het voetlicht.

Wie is Nel de Jager?
Nel de Jager is winkelstraatmanager van de Amsterdamse Haarlemmerdijk/Haarlemmerstraat, in 2012 door bezoekers van NL-Streets gekozen tot Leukste Winkelstraat van 2011. Concreet helpt ze zowel de BIZ Vereniging Haarlemmerbuurt als de individuele ondernemers in het positioneren en profileren van hun winkel.

Wat gaat ze vertellen op TME 2012?
De Jager ziet door de crisis en de overbewinkeling dat de consument steeds selectiever is in wat hij waar en bij wie zal kopen. Het is een kunst de klant te verleiden en dus is het belangrijk onderscheidend te zijn, vindt De Jager.

Gelukkig ziet Nel de Jager steeds meer revivals van het ambachtelijke. Concepten in die richting hebben volgens haar wel degelijk zin. “Goede praktijkvoorbeelden zijn er genoeg. De krenten uit de pap zijn bijvoorbeeld een kookboekenwinkel, winkels met een sterk food concept of modewinkels met een ecologisch aspect.”

“Winkelen is vaak nog veel te anoniem”, vindt De Jager. “Je moet de klant niet aan z’n lot overlaten en het laten beleven. Dat is te passief. De klant wil aandacht. Er valt nog een wereld te winnen.”

Waarom moet je haar gaan zien op TME 2012?
Nel de Jager weet als geen ander het communitygevoel in ‘haar’ straten te vergroten. Dat blijkt uit haar optreden in De Slag om Nederland. In deze VPRO-documentaire worden leegstand en onaantrekkelijke winkelgebieden stevig aan de kaak gesteld. De Jager laat zien hoe je de klant terug in de winkelstraat krijgt.

Ga voor het (voorlopige) programma alvast naar Textilia Mode Experience 2012.