TOP

TME 2013: vier manieren om klanten te trekken

Het is crisis en e-commerce groeit als kool. Hoe krijg je dan toch mensen in beweging richting jouw winkel? Boy Akkerman gaf voorbeelden tijdens de Textilia Mode Experience.

Boy Akkerman is strateeg bij Pluspoint en gaf een presentatie tijdens de Textilia Mode Experience. Hier bracht hij aan de hand van inspirerende voorbeelden diverse mogelijkheden en oplossingen in kaart. Zó trek je toch klanten naar je winkel.

1. Heb een verhaal

Om je te onderscheiden van de massa heb je een goed verhaal nodig. Maak van je winkel daarom een brandstore en focus op het neerzetten van je merk. Richt je op een doelgroep.

2. Organiseer evenementen

Een Twister-vloer in je winkel of een catwalk voor de deur? Trek de aandacht met evenementen in of voor je winkel. Hema ging een stapje verder met een verticale catwalk (zie filmpje hieronder).


3. De juiste etalage

Richt je etalage in op je doelgroep. Waarvoor komen zij naar jouw winkel? Zet dat product voorin! Een interactieve etalage kan natuurlijk ook.

4. Marketingacties

Ook los van je winkel, etalage en catwalk voor de deur kun je klanten trekken. En hoe kan dat beter dan een paar prachtige meiden in te huren die met jou spullen lopen? Bekijk onderstaand filmpje van Hunkemöller.