TOP

Zien: etalages in Amsterdam [fotoreportage]

Etalagebedrijf Beekwilder organiseerde op 31 mei 2016 een retailtour door Amsterdam om de nieuwe retailconcepten in de stad te spotten.

Op dinsdag 31 mei 2016 organiseerde het Amsterdamse decoratie- en etalagebedrijf Frans Beekwilder een fietstour door Amsterdam. Textilia ging samen met de negen genomineerden voor de titel ‘Beste Etalage van Nederland’ en een heuse tourleider op pad om een aantal retailconcepten te bekijken.

Haarlemmerstraat – P.C. Hooftstraat – De 9 Straatjes

De fietstour startte bij Frans Beekwilder aan de Prins Hendrikkade. Via de Haarlemmerstraat, waar  de weg nét iets te smal is maar je door af en toe links en rechts te kijken veel kan zien (kaasboer, bakkerij waar de mensen bijna buiten staan en een winkel waar vele soorten wijn te koop zijn), fietsen we naar de Bilderdijkstraat. Op de Bilderdijkstraat is na een metamorfose de eerste nieuwe Blokker geopend. 

Blokker - mei 2016 Amsterdam

Blokker aan de Bilderdijkstraat


P.C. Hooftstraat
 

Via de Bilderdijkstraat gaat de tour verder naar de P.C. Hooftstraat. Hier wordt de tijd genomen om etalages te bekijken. Eén van de trends die naar voren kwam is de Botanische stijl. Deze stijl is alles wat te maken heeft met plantkunde. Het draait om verschillende accessoires die verband houden met de natuur. Met deze trend wordt dan ook het buitenleven dichtbij gehaald. Veel merken hebben een invloed van deze stijl verwerkt in de etalage.

Hermes 3 - mei 2016 Amsterdam

Hermès

 

Bally - mei 2016 Amsterdam

Bally 

 

Rimowa - mei 2016 Amsterdam

Rimowa

 

Woolrich - mei 2016 Amsterdam

Woolrich

 

Moncler - mei 2016 Amsterdam

Moncler

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Wat ook veel terug kwam is gelaagdheid. Grotere merken proberen lagen te verwerken in de etalage en doen dit onder andere met papier.

Tods  mei 2016 Amsterdam

Tod’s

 

Hermes 2 - mei 2016 Amsterdam

Hermès

 

Marina Rinaldi - mei 2016 Amsterdam

Marina Rinaldi

 

Tods 2  mei 2016 Amsterdam

Tod’s

Eyecatcher

Chanel - mei 2016 Amsterdam

Voorgevel Chanel

 

Een echte eyecatcher in de P.C. Hooftstraat is de winkel van Chanel. De voorgevel is vrijwel helemaal van glazen stenen. De gevel heeft glazen kozijnen, glazen deurklinken, doorzichtig cement en glazen stenen. Deze komen bij specialisten in Venetië vandaan.

Chanel 2 - mei 2016 Amsterdam

Ingang Chanel

 

Chanel 3 - mei 2016 Amsterdam

Etalage Chanel

 

De 9 Straatjes

Na de P.C. Hooftstraat wordt de tour vervolgd naar De 9 Straatjes. Dit is een hip en trendy winkelgebied met onder andere vintage winkels, kleine boetiekjes, galeries en restaurants. Grotere merken proberen zich hier steeds meer te vestigen. Zo hebben Karl Lagerfeld en Zoe Karssen hier al een winkel geopend. 

Foto’s: Lisa Kal