TOP

Christine Boland: trends vrouwenmode winter 2014-2015

Christine Boland, de vaste trendanalist vrouwenmode bij Textilia, was één van de keynote-speakers op de Textilia Mode Experience 2013. Aan de hand van de presentatie 'Biotopian Trialogue' analyseerde Boland de te verwachten modeontwikkelingen voor winter 2014/2015.

Dit deed ze aan de hand van vier stijlthema’s:

Hybrid of History
Bij deze romantische trend staat de historische molensteenkraag uit de 16de en 17de eeuw centraal als inspiratiebron. Er is veel aandacht voor de schouderlijn, die weer wat ronder wordt. De mouwen worden op bijzondere manieren gepoft, waardoor er nieuwe volumes ontstaan. Net als de kleuren die gebruikt worden in stillevens of historische schilderijen is het kleurgebruik donker (aubergine, donkerbruin of bessenrood) met highlights in skincolours of goudgeel.

The Voice of Nature
Dit thema neemt de mode terug naar de natuur. Materialen en vormgeving laten zich inspireren door de natuur en het dierenrijk. De stoffen zijn tactiel; zacht, harig, glad en bobbelig wisselen elkaar af in één item. De dessins zijn ingebreid en het tweed laat kleurverloop zien. Belangrijke kleuren zijn de bruintinten. Van eekhoorntjesbruin en hout naar donkere chocolade. Deze worden gecombineerd met koele pastels.

The Beauty of Science
De modevormen uit deze trend zijn geïnspireerd door de wetenschap en chemie. De silhouetten zijn organisch en doen denken aan de vormen van atomen en kristallen. Het lijnenspel is geometrisch. Stoffen worden over elkaar heen gedragen, waarbij de onderste vaak een felle kleur heeft. De tinten zijn ook bij dit thema donker met felle accenten.

Culture of Freedom
Bij dit thema wordt er gekoketteerd met gewoonheid. Denim, khaki, groen, zwart en bruin met felle vrolijke kleuren bepalen het casual beeld. Het modebeeld word geïnspireerd door street art en vintage items en wordt door de dragers samengesteld als een persoonlijke collage.

Een uitgebreide analyse van de wintertrends 2014-2015 van Christine Boland, volgt in de vrouwenmodespecial die in januari 2014 verschijnt. Abonnement op Textilia? Klik hier voor de mogelijkheden