TOP

Swinda van Dijk is Gold Designer 2012

De jonge ontwerpster Swinda van Dijk heeft de eerste editie van het fashion event Goud gewonnen. Goud werd op 3 mei voor het eerst georganiseerd in het World Fashion Centre in Amsterdam.

Goud staat in het teken van talentvolle modeontwerpers die met hun collecties kans maken om ‘Gold Designer’ van 2012 te worden. Een geselecteerde groep van acht beginnende modeontwerpers liet een greep uit hun collectie zien.

Cherishing

Swinda Van Dijk won deze eerste editie met haar collectie ‘Cherishing’. Zij is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy for Art and Design in Rotterdam in 2007. Na haar opleiding exposeerde ze in de Kunsthal in Rotterdam en het Museum für Angewandte Kunst in het Duitse Frankfurt. Ook werkte ze voor Jan Taminiau en Supertrash. Met haar eindexamencollectie ‘Hide and Chic’ won ze de WTC Fashion Award.

Gold-designer

Van Dijk mag zich Gold-designer van het jaar noemen.”Ik ben erg blij met het jurycommentaar. Jurylid Michael Barnaart vond het een erg volwassen collectie. Verder omschreef de jury de collectie als een mooi geheel, een volwaardige collectie met veel potentie en een prachtig lijnenspel,” vertelde de ontwerpster.

Jury

De ontwerpers werden beoordeeld door een professionele jury bestaande uit Josh Veldhuizen, Sepehr Maghsoudi, Michael Barnaart Van Bergen en Mirte Engelhard. De presentatie was in handen van styliste en presentatrice Chantal Bles.

 

Foto’s: Model & Faces Photography Zaandam