TOP

Suzy Menkes stapt over naar Vogue

De befaamde modejournalist Suzy Menkes stapt over van de International Herald Tribune naar Vogue. Ze wordt daar International Fashion Editor en gaat voornamelijk schrijven voor de internationale websites.

Naast de artikelen voor de websites van de internationale Vogue-edities, waaronder Vogue UK en Vogue Paris, zal Suzy Menkes naar alle waarschijnlijkheid ook schrijven voor Vogue-magazine en verslag uitbrengen van de fashionweeks. Verder zal ze jaarlijks een conferentie over de luxe goederenindustrie organiseren. Dit congres wordt gesponsord door Condé Nast, de uitgever van het tijdschrift. Het is niet bekend gemaakt wanneer ze precies bij Vogue begint.

Nieuwe uitdaging
Na 25 jaar heeft de journalist haar baan opgezegd bij de International Herald Tribune, recentelijk omgedoopt naar International New York Times. Voor Menkes is dit het goede moment om over te stappen, meldt de Britse editie van Vogue. ‘Ik ben erg blij met mijn nieuwe functie. Condé Nast hecht veel waarde aan goede journalistiek en ik kan nu, via de websites, meer lezers bereiken. Ik ben erg dankbaar dat ik 25 jaar heb mogen werken bij de International Herald Tribune: een krant waar ik de volledige ruimte kreeg om mezelf vrij en eerlijk uit te drukken. Maar ik denk dat dit het perfecte moment is om deze nieuwe uitdaging aan te gaan in het digitale tijdperk.’

Meer kwaliteit
‘Suzy Menkes is een uniek talent, met een geweldige kijk op mode en de zakelijke kant van de mode’, aldus Jonathan Newhouse, voorzitter en CEO van Condé Nast International. ‘Ze is heel invloedrijk en alom gerespecteerd. Haar bijdrage zal nog meer kwaliteit en autoriteit voor het merk Vogue betekenen.’

Vervanger
Voor de open plek bij The New York Times gaan al verschillende namen de ronde, waaronder Nicole Phelps van Style.com, Vanessa Friedman van de Financial Times en Bridget Foley van Women’s Wear Daily (WWD). Bij de modeafdeling van de krant zijn al eerder verschuivingen geweest. Zo heeft ook modecriticus Cathy Horyn The New York Times verlaten.