TOP

Kijktip: documentaire over Wearable Technology

De vijfde documentaire van Firestarters en Discovery Channel gaat over de integratie van technologie in de mode-industrie. Bekijk hier hoe de toekomst eruit ziet!

The series van Firestarters is een samenwerkingsproject van Discovery Channel Benelux en Firestarters by Vodafone. In de serie worden verhalen verteld van creatieve voorlopers, jonge ondernemingen en innovatieve projcecten. De vijfde documentaire gaat over wearable technology.

Drager meets instrument

Ontwerpers van ‘wearable technology’ willen voorbij gaan aan het idee van gadgets en performance. Zij gaan in gesprek met technische partijen en maken draagbare items waarin ze betekenisvolle technologische toepassingen verweven. De grens tussen de drager en het instrument vervaagt, terwijl esthetica nog steeds de boventoon voert.

3D printen en virtuele jurken

Naast wearable technology experimenteren ontwerpers ook met augmented reality en 3D-printen. Zo neemt Janne Kyttanen van Freedom of Creation de kijker mee naar het 3D-printlab, laat Marga Weimans haar semi-virtuele jurk tot de verbeelding spreken en geeft Pauline van Dongen een kijkje in haar atelier.

Lees ook: 3D-printen bij Hema.