TOP

Subsidie Arnhem Mode Biënnale 2013 niet in gevaar

Goed nieuws voor de Arnhem Mode Biënnale. Ondanks het lage bezoekersaantal komt de subsidie vooralsnog niet in gevaar. De Statenfracties zien het mode-event als een goede promotie voor de stad.

Het aantal mensen dat de Arnhem Mode Biënnale bezocht, bleef deze editie aan de lage kant. Anges Lewe van de SP meldt hierover in de Gelderlander: “De biënnale kan zich echter niet nog zo’n misser als dit jaar permitteren. Arnhem heeft met het modecluster wel een heel grote broek aangetrokken. De volgende keer moeten ze het wel beter doen.”Jan Hutten van het CDA zegt hierover: “Arnhem promoten als de tweede creatieve stad van het land, na Amsterdam, kost geld en is een kwestie van lange adem. Bezoekerscijfers zijn niet heilig, internationaal is er wel veel aandacht geweest. Zo heeft de Vogue aandacht besteed aan de modebiënnale.”

Vertrouwen
Ook Michiel Scheffer van D66 wil vertrouwen blijven geven aan de mensen van de Arnhem Mode Biënnale. “Zo’n evenement wordt sterk als je het herhaalt. Media-exposure heeft ook veel impact.” Renske Waardenburg van GroenLinks denkt er ook zo over: “Moeten dit soort evenementen alleen in Amsterdam kunnen? Het is goed dat we dit hier ook hebben.”

Minder geld
Over de hoogte van de subsidie is niet iedereen het eens. Voor de afgelopen editie werd 571.511 euro uitgetrokken. Fractievoorzitter Remco Dijkstra van de VVD vindt een totale subsidie (provincie en gemeente) van bijna 90 euro per betalende bezoeker ‘ridicuul hoog’. Al eerder werd de subsidie flink bijgesteld. In 2009 slankte deze af van 700.000 naar 500.000 euro.