TOP

Groen licht voor outletcenter Zevenaar

Het outletcenter bij Zevenaar mag worden gebouwd. De Raad van State heeft de bezwaren van veertien organisaties van tafel geveegd.

De schep mag de grond in voor het het outletcenter bij Zevenaar, als het aan de Raad van State (RvS) ligt. Uiteenlopende partijen – waaronder gemeenten, vastgoedpartijen, beleggers en winkeliers uit de stad en omgeving – hadden bezwaar gemaakt. De RvS ziet echter geen grond voor die bezwaren. 

‘Kansen grijpen’

 

De tegenstanders vrezen dat het outletcenter omzet weghaalt bij de winkeliers in de binnenstad en dat de leegstand in de winkelstraten verder oploopt. Uit onderzoek van de gemeente Zevenaar zou echter zijn gebleken dat er voldoende ruimte is in de markt voor zo’n shopwalhalla. Wethouder Anja van Norel reageert dan ook verheugd op het nieuws, meldt omroep Gelderland. “We moeten samen de kansen grijpen om maatregelen te nemen op gebied van detailhandel en het trekken van toeristen naar het centrum”, zegt zij tegen de omroep.

 

Horeca en supermarkt

 

In 2018 wordt gestart met de bouw van Zevenaar Fashion Outlet, dat in 2020 zijn deuren wil openen. Het is een initiatief van de bedrijven Stable International, KWP en Veluwezoon Verkerk. Het outletcenter wordt zo’n 18.000 vierkante meter groot en telt straks tachtig winkels en 1.600 parkeerplaatsen. Naast het outletcentrum is er ruimte voor horeca en een supermarkt voor de naastgelegen woonwijk.  

 

Samenwerken met binnenstad 

 

Het outletcenter zal ruim 400 nieuwe banen opleveren, volgens Stable International. Het bedrijf wil nauw samenwerken met de binnenstad, scholen en ondernemers van Zevenaar en met de toeristische sector in Gelderland. De outlet komt direct aan de nieuwe afslag van de A12. Volgens Kees Woltering, ceo van Stable International, is de potentie van dit centrum groot, omdat het verzorgingsgebied tot over de grens reikt. “De ligging is vlakbij Duitsland”, zegt hij. “In een straal van 90 minuten rijden wonen meer dan 29 miljoen potentiële Nederlandse en Duitse shoppers.”

 

Hoop voor  Assen

 

Ook voor de initiatiefnemers van het outletcentrum in Assen gloort er hoop, meldt RTV Drenthe. Tijdens een commissievergadering op woensdag 18 mei van de Provinciale Staten bleek er een meerderheid mee te willen werken aan de totstandkoming van de outlet. Begin dit jaar gaf de gemeente Assen groen licht en ook Gedeputeerde Staten staat positief tegenover de komst van dit outletcenter. In juli neemt Provinciale Staten formeel een besluit.