TOP

AIFW wint Award voor Best International Fashion Week 2011

De Amsterdam International Fashion Week (AIFW) is door het internationale Sublime Magazine onderscheiden met de 'Best International Fashion Week 2011 Award'. De AIFW wordt vooral geroemd om haar inzet op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de modebranche.

De Amsterdam International Fashion Week heeft deze award van Sublime Magazine te danken aan de organisatie van The Green Fashion Competition, waarmee ontwerpers worden opgeroepen ethische waarden in de mode-industrie na te leven en het milieu te sparen. Sublime Magazine is een internationaal ‘sustainable’ lifestyle magazine, dat sinds 2009 jaarlijks een award toekent aan bedrijven en organisaties die zich inzetten voor een meer duurzame wereld.

Nieuwe generatie 

Sublime Magazine: “Met deze internationale modewedstrijd investeert AIFW in opleiding en promotie van een nieuwe generatie getalenteerde ontwerpers. In de toekenning van de onderscheiding woog mee dat deze internationale wedstrijd volledig geïntegreerd is in het hoofdprogramma van de Amsterdam International Fashion Week, een teken dat duurzaamheid en mode heel goed kunnen samen gaan.”

Tweede editie

Op zaterdagavond 16 juli opent topmodel Lonneke Engel de tweede editie van The Green Fashion Competition tijdens AIFW. De vorige editie werd gewonnen door de Nederlandse ontwerpster Elsien Gringhuis.

AIFW shows live op internet

De AIFW begint aanstaande woensdag traditiegetrouw met de openingssoiree met de shows van SIS by Spijkers en Spijkers en Tony Cohen. Voor de tweede keer zullen alle shows van Amsterdam International Fashion Week live te volgen zijn via www.amsterdamfashionweek.com. Vanaf de exclusieve openingssoiree op 13 juli tot en met de sluitshow op zondagavond 17 juli. Uiteraard zijn de beelden later op de dag ook te bekijken via de site.