TOP

Studio Anneloes viert 15-jarig bestaan met jubileumcollectie

Vrouwenmodemerk Studio Anneloes viert deze maand dat het 15 jaar bestaat. Ter ere daarvan is er een jubileumcollectie ontworpen.

Het Nederlandse label Studio Anneloes viert deze maand mei de mijlpaal met de jubileumcollectie ‘The secrets of Studio Anneloes’ die een terugblik geeft op de afgelopen 15 jaar, zo staat in een persbericht. De collectie bestaat uit 18 jurken, het favoriete kledingstuk van oprichter en creatief directeur Anneloes van der Heijden. Ze zijn gemaakt van de comfortabele travelstof waar het merk om bekend staat. De jubileumcollectie is verkrijgbaar vanaf 26 mei. Een deel van de opbrengst ervan wordt gedoneerd aan Orange Babies. [Artikel gaat door onder de foto’s.]

Snoepjes

Van der Heijden richtte het label op in 2006, nadat ze jaren aan de saleskant van de mode werkte. Ze wilde winkeliers de mogelijkheid bieden zonder risico uit voorraad in te kopen. Na twee jaar stapte haar man Jan-Willem van Loon in de zaak. “Studio Anneloes onderscheidt zich met een betere pasvorm, betere materialen en een mooiere afwerking dan de merken die er al waren. En we deden toen nog geen basics, alleen snoepjes. Dat sloeg van begin af aan enorm aan”, vertelde Van er Heijden in een eerder interview met Textilia. Inmiddels is het merk verkrijgbaar bij 300 winkels in Nederland en runt daarnaast een eigen webshop.

Anneloes van der Heijden, oprichter van het merk.

Beeld: Studio Anneloes