TOP

String verliest aan populariteit

De string kan op steeds minder liefhebbers rekenen, de verkoop van het 'amperbroekie' gaat achteruit. "Broekjes en boxertjes zijn erg in opkomst in Nederland," zegt Suzanne van Kuijen van Lindessa.

“Sinds een jaar merken we aan de cijfers dat de string niet meer zo goed verkoopt en daar passen we ons inkoopadvies op aan. Maar de string komt wel weer terug. In de zuidelijke landen is het minuscule broekje al weer razend populair en daar lopen ze vaak voor wat lingerietrends betreft.”

Toch kiezen vrouwen momenteel vaker voor een hipster of shortje. Enkele jaren geleden zat nog bij elke lingerieaankoop een string. Nu is dat nog bij één op de drie aankopen.

“Het draagcomfort is tegenwoordig van groot belang,” reageert Marçanne Dragt van Livera. “Vandaar dat er meer hipsters en boxers verkocht worden. Het belangrijkste nadeel van de string is dat je de stof direct tussen de billen draagt, veel vrouwen vinden dat heel ongemakkelijk.”

De string zal echter nooit helemaal uit het assortiment gaan. “Er zijn teveel vrouwen die juist alleen maar strings dragen, want een string is altijd nog het mooiste onder een strakke broek door de onzichtbaarheid onder de kleding,” aldus Dragt.