TOP

Street- en activewear op de zomerbeurzen: wie, wat én waar? Deel #1

Het nieuwe oriëntatie- en inkoopseizoen is al weer losgebarsten. Grote kans – gezien het aanbod van verschillende events – dat outdoor-, street-, activewear en urban mode opvallende aandachtstrekkers worden. De belangrijkste locaties, tips en nieuwtjes op een rij.

Voor wie alle beursreizen al heeft geregeld én voor diegenen die nog denken aan een last minute tripje: nog even een selectie van de belangrijkste feiten en weetjes.

Zie voor meer informatie ook Textilia #6, de editie met alles over Beurzen en Kleuren. 

 

Waar SBC Brand Event, Leusden

 

Wanneer 25 juni 2018

 

Wat Met 80 showrooms en zo’n 350 merken biedt het Sports Business Center in Leusden aardig wat keuze op het gebied van activewear. Naast functionele  sportkleding- en accessoires groeit het lifestyle-aanbod elk seizoen, met onder meer kleding, schoenen, bad & beach en accessoires. Nieuw zijn dit keer de merken O’Neill, Blackspade, Gill, Code Zero en Royal Robbins. 

 

Wie Denk aan sneakermerken als Adidas, Puma, Asics Tiger,K-Swiss en New Balance of kledinglabels waaronder Tenson, Protest, Röhnisch, Helly Hansen of Bergans of Norway.

 

 

Waar Bright, Berlijn

 

Wanneer 3-5 juli 2018

 

Wat Na het vertrek van de oprichters van Bright, ziet de organisatie dit als een mooi moment om de formule van de skate-, en streetwearbeurs te evalueren en te updaten. In nauwe samenwerking met het naastliggende zusterevent Seek belooft de vernieuwde organisatie een scherper merkaanbod en meer interactie met het publiek en de skatecommunity. Hiermee keert het evenement nadrukkelijk terug naar de skate-invloeden uit de beginjaren. Naast kleding, sneakers en accessoires zijn er in dat licht ook meer skatehardwaren te vinden. 

 

Wie Onder andere: Ecko UNLTD, DC Shoes, The Hundreds, Rebounce, Maui & Sons, Delay Clothing, Bum Bag, American Socks. 

 

 

Waar Seek, Berlijn

 

Wanneer 3-5 juli 2018

 

Wat Opvallend is dat de van oorsprong op mannenmode gerichte vakbeurs een meer diverse insteek krijgt. Zo worden er komende editie enkele vrouwencollecties- en sublijnen, waaronder het merk Diarte, toegevoegd. Dit geheel in lijn met de toenemende aandacht voor streetwear voor vrouwen. Daarnaast blijft, gezien de lijst met exposanten, de (retro) sportsweartrend actueel. 

 

Wie P.E. Nation, Deus Ex Machina, Hi-Tec, Kings of Indigo, Champion, Diarte, PRPS, Dickies, Wrangler, Helly Hansen, Fred Perry, Fila, Porter-Yoshida &co.

 

Lees verder onder de foto.

 

Seek credit Seek kopie

Seek in Berlijn. 

 

 

Waar Panorama en Selvedge Run, Berlijn

 

Wanneer 25 juni 2018

 

Wat Het multigesegmenteerdePanorama en het ambachtelijke mannenmode- en denimevent Selvedge Run trekken voor het tweede seizoen samen op. De laatste is dit keer te vinden in een nieuwe ruimte op het Panorama en Messe Berlin-terrein, in het Palais am Funkturm. Selvedge Run is te bereiken via shuttlebusjes. Panorama breidt deze editie de denim-en casualafdeling Nova uit met ‘Nova Court’. Hier vind je ongeveer 60 athleisure- en sportmerken (o.a. yoga en badmode). 

 

Wie Panorama: o.a.: Irie Daily, Forvert, Garcia, Naf Naf, Petrol Industries, Dr.Denim, Pepe Jeans, Wrangler Footwear. 

Selvedge Run: o.a. People of Indigo, Pure Blue Japan, Momotaro, Indigofera, Tellason, Yen Jeans, Fleurs de Bagne, Red Wing Shoes. 

 

 

Waar Premium en Show & Order, Berlijn

 

Wanneer 25 juni 2018

 

Wat Premium en Show & order zijn samen goed voor een zeer uitgebreid aanbod van meer dan 1.200 internationale merken op het gebied van onder andere denim, activewear, outdoor, schoenen en accessoires. Premium brengt daarnaast ook dit seizoen een aantal athleisuremerken als Pure by Luce en Moonchild Yoga Wear. Het naastgelegen (in het Kühlhaus) Show & Order is opgebouwd als een warenhuisconcept, met zes open verdiepingen. Je vindt er in verschillende sferen een compleet assortiment, van verschillende modesegmenten en schoenen tot accessoires, cosmetica en design.  

 

Wie Premium o.a: Jack Wolfskin, Amsterdenim, Superjeans of Sweden, Colmar, Peuterey, Scotch & Soda, AlphaTauri, Drykorn, Moonchild Yoga Wear. 

Show & Order: Diesel accessoires, Another Brand, HighsnobietyXBarneys, Bronx Shoes, Designletters, Sockmyfeet.