TOP

Street- en activewear op de Pitti Uomo | januari 2019

Street- en activewear blijft ook in het najaar van 2019 een belangrijke inspiratiebron voor de mode. Niet gek dus dat ook de Pitti Uomo in Florence – en diens bezoekers – hier wederom de nodige aandacht aan schenken.

Het klassieke mannenmodesegment krijgt al een aantal seizoenen flinke concurrentie van active-, street-, en outdoormode op de mannenmodebeurs Pitti Uomo in Florence. In diverse hallen worden krijgen deze segmenten de nodige ruimte. Zoals bij I Play (met merken als Edwin, Peak Performance, Element, Eastpak, Pony en Doughnut), Urban Panorama (onder andere Commes des Fuckdown, Elvine, Kangol, Lhu Urban), My Factory (+351, Airwalk, Alone, Globe, Hummel, Salty Crew en Starter), Unconventional (Unawares, Mostly Heard, Rarely Seen, Ylati Footwear en Thom Krom) en I Go Out, waar outdoor met mode wordt gecombineerd door labels als Hi-Tec, Raeburn, Woolrich, Les Others en Teva. 

 

Felle kleuren

Wat opvalt is dat camouflage blijft, naast felle kleuren als rood en mosterdgeel. Merken blijven experimenteren met technische materialen en snufjes. Wat betreft jassen zagen we veel pufferjacks. Maar ook de onderkanten krijgen komend najaar waarschijnlijk de ogen op zich gericht. De zolen van sneakers en andere schoenen blijven groots en worden bij voorkeur gecombineerd met de broek in de sokken. 

 

Bekijk onze eerste selectie: 

2

Diadora (foto: Renate Zoutberg)

3

Tony Tonnaer, eigenaar van Kings Of Indigo vertelde dat hij zich met zijn merk gaat richten op de Amerikaanse markt. (foto: Renate Zoutberg)

8

Kings of Indigo (foto: Renate Zoutberg)

1

Pitti People (foto: Enrico Labriola)

4

Het was druk op de stand van het tegenwoordig weer helemaal populaire Fila. Het label lanceerde deze Pitti ook de lijn ‘Fila Fjord’, ontworpen door de Deense designer Astrid Andersen. (Foto: Renate Zoutberg)

5

Chunky zolen blijven in beeld. (foto: Renate Zoutberg)

6

Pitti People (foto: Renate Zoutberg)

7

Pitti People (foto: Renate Zoutberg)

9

Denim van Vilebrequin. 

10

Let op de onderkanten komend najaar. (foto: Renate Zoutberg)