TOP

Stormloop tijdens de Drie Dwaze Dagen in Maastricht blijft uit

Geen hordes mensen, maar een bescheiden groep koopjesjagers wacht voor de deur tot het startsein van de Drie Dwaze Dagen in Maastricht wordt gegeven. Hysterische taferelen met struikelende en rennende mensen bleven dan ook achterwegen.

Misschien lag het wel aan de Limburgse nuchterheid of aan het feit dat de Bijenkorf in Maastricht nog maar vijf jaar bestaat. Van een stormloop voor de ingang om acht uur ‘s ochtends was in ieder geval totaal geen sprake. Wel waren de 3.333 cadeautjes voor de vroege vogels al vóór tien uur op. Naarmate de ochtend vorderde, werd het namelijk geleidelijk drukker. Hiermee werd duidelijk dat niet iedereen bereid was zijn bed vroegtijdig te verlaten voor de speciale aanbiedingen.

Rond tien uur kwamen de eerste bodems van de graaibakken met make-up in zicht. Al snel was er geen doorkomen meer aan op de cosmetica- en vrouwenmode afdeling. Dit in tegenstelling tot de afdeling mannenmode. Storemanager Jos Maessen vertelt dat bijna alle artikelen de hele dag in de gaten gehouden worden. Wat minder goed loopt, wordt gelijk aangepakt om de verkoop te verbeteren. Niet veel later galmen de aanbiedingen van  de mannenmode door het warenhuis.

Maessen zelf loopt wel warm voor de openhaard van het merk Smeg. Hij heeft net zijn huis laten verbouwen en vindt het wel een ‘leuk ding’. De gashaard is één van de luxe artikelen die normaal niet verkocht worden, maar speciaal voor de Drie Dwaze Dagen zijn ingekocht. Ondanks de kredietcrisis zijn mensen volgens de storemanager toch bereid om te kopen. “In moeilijke tijden verwennen mensen zichzelf graag”, aldus Maessen.