TOP

Stijn Sloots van Brandstudio houdt van spontane avonturen. ‘Ik ben heel impulsief. Daardoor maak je leuke dingen mee.’

Wie is Stijn Sloots (43) van Brandstudio, agent van onder andere Atelier Rebul en A.Kjaerbede? Hoe sportief is hij, wat eet hij graag en is hij reislustig? Je leest het in dit persoonlijke interview.

Foto’s: privébeeld Stijn Sloots

Wat is je meest waardevolle bezit?

“Een zwart Casio G-shock horloge dat ik van mijn vrienden heb gekregen, vanwege de emotionele waarde. Ik heb niet zoveel met materiële zaken. Rick (Sloots’ vriend én zakenpartner, red.) en ik hebben wel een vette camper: een vintage Hymer. Dat is jeugdsentiment. Die camper hebben we in de coronatijd gekocht om toch op reis te kunnen. Er is nog veel te ontdekken in Nederland, er zijn zoveel mooie natuurcampings.”

Waarvoor kunnen we je wakker maken?

“Voor een spontaan avontuur. Als iemand zegt dat we de auto pakken en naar Parijs rijden, ga ik meteen mee. Ik hou wel van impulsief. Tijdens de laatste lockdown moesten we folders in Kopenhagen krijgen en besloten we om gewoon te gaan rijden in plaats van ze op te sturen. Maar je kunt me ook wakker bellen als ik iemand van Schiphol moet halen, hoor.”

Wat is je woonstijl?

“Een mix van vintage Scandinavische meubels en foto’s van onze reizen. En ik heb een mooi schilderij van de schilder Theo Voorzaat in de woonkamer hangen, met een beetje spookachtig, surrealistisch beeld van Villa Catharina in Boxtel. Mijn ouders hebben dat ooit gekocht en uiteindelijk aan mij gegeven. Een mooi stuk waar ik heel blij mee ben.”

Hoe ontspan je?

“Door te sporten. Bijna iedere ochtend doe ik om zeven uur CrossFit, een combinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek. Je wordt er hyperfit en beresterk van. In de zomer doe ik aan wielrennen. Surfen en snowboarden vind ik ook leuk om te doen.”

Wat was je eerste baantje?

“Onkruid wieden bij een tuinder toen ik dertien was. Mijn leukste baan was bij een surfshop in Eindhoven, waar ik vijf jaar werkte vanaf mijn zestiende en waar ik veel heb geleerd. Een superleuke winkel met een gave sfeer. Ze verkochten alles op het gebied van skate, surf, ski en snowboard. Ik ontdekte daar dat werk ook je hobby kan zijn.”

Als je iets aan jezelf kon veranderen, wat zou dat dan zijn?

“Om niet op alles meteen ja te zeggen. Ik ben heel impulsief. Misschien is het soms beter iets langer na te denken. Maar door die impulsiviteit maak je ook wel weer leuke dingen mee. Ik heb niet zo vaak spijt van iets.”

In welk land kom je regelmatig?

“We hebben veel van Azië gezien. De afgelopen tien jaar vlogen Rick en ik twee keer per jaar naar Bangkok, een heel gave stad met veel energie. Dat is altijd het startpunt voor onze reizen en vanuit daar reizen we verder. Op avontuur gaan en leuke dingen ontdekken. Het tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja is een van de indrukwekkendste plekken waar ik ben geweest.”

Waar geef je graag geld aan uit?

“Aan reizen en lekker eten. Dat is gewoon genieten en levenservaring opdoen. Dat vind ik veel belangrijker dan spullen. Ik ben superzuinig met spullen en kleding kopen. Alleen voor sporten geef ik juist weer makkelijk geld uit aan zaken als een fiets of een board.”

In welke kleding kunnen we je uittekenen?

“Een zwarte jeans, sneakers en T-shirt of polo. Het meeste van mijn kleding is zwart. Daar moet ik misschien wel aan gaan werken, aan meer kleur in mijn kast.”

Series kijken of boeken lezen?

“Lezen houd ik vijf minuten vol tot ik in slaap val. Dan heb ik liever een luisterboek of podcast in de auto. Ik lees altijd businessboeken, ik zou nooit een roman lezen. Series kijken heeft wel meer de voorkeur, ik hou van goede series als ‘Inventing Anna’ en ‘Mocro Maffia’. Maar ik ben niet van het bingewatchen.”

Wat doe je het liefst op reis?

“Eten, zo lokaal mogelijk. Het eten in Azië is magnifiek. Waar anderen omdraaien, willen wij het juist proberen. Zo kom je vaak de leukste dingen tegen. Ik heb in Vietnam eens een heel grote kikker gegeten.”

Wat staat er boven aan je bucketlist?

“De Transsiberië Express. Dat is in de huidige tijd niet zo verstandig, maar het lijkt me mooi om dat een keer mee te maken. Ook zou ik wel een keer mee willen doen aan de rally Parijs-Dakar. En er zijn genoeg landen die ik nog wil bezoeken.”

Met welk vervoersmiddel reis je?

“Het meest met de auto. Ik rijd 50.000 kilometer per jaar voor werk. Ik vind het in mijn vrije tijd supergaaf om op mijn vintage racefiets door de stad te toeren. Het liefst hang ik hem op in de woonkamer. En ik heb nog vier fietsen: een wielrenfiets, een mountainbike, een Vanmoof en een gewone stadsfiets.”

Hoeveel huisdieren heb je?

“Teckel Jolie. Ze gaat mee naar de showroom en in de camper.”

Dit artikel verscheen het eerst in Textilia #8 van 2022.