TOP

State of Art reageert op slechte score duurzaamheid

In een persbericht heeft State of Art gereageerd op de lage score die het mannenmodemerk kreeg van Rank a Brand, een vergelijkingssite van merken op het gebied van duurzaamheid.

State or Art krijgt van Rank a Brand een ‘E’, de laagst mogelijke score. Volgens de vergelijkingssite is het lage cijfer gebaseerd op het feit dat State of Art geen concreet beleid bekendmaakt voor klimaat, milieu of arbeidsomstandigheden bij productie in lage lonen landen. ‘Voor ons als welwillende consumenten blijft het dus onduidelijk of State of Art zich wel of niet inzet voor duurzaamheid’, stelt Niels Oskam van Rank a Brand in een verklaring.

Corporate Social Responsibility

De directie van State of Art geeft in een speciaal uitgezonden persbericht toe dat informatie over hun productiebeleid ontbreekt. ‘Op onze website is op dit moment inderdaad geen informatie over duurzaamheid in de productieketen te vinden. Op korte termijn zullen wij dit aanpassen en publiceren hoe State of Art omgaat met Corporate Social Responsibility.’ In zijn verdediging stelt het merk wel met zorgvuldig geselecteerde producenten te werken. ‘Vaak al 15 tot 20 jaar met dezelfde en veelal de beste en meest betrouwbare die er zijn. Naast kwaliteitsproducten hechten wij ook veel waarde aan stabiliteit en continuïteit.’

Verzoek opheldering

State of Art wil graag opheldering van de vergelijkingssite over de achtergrond van de gegeven ranking. ‘Wij zijn ons al jaren bewust van duurzaamheid in de productieketen. State of Art herkent zich daarom niet in de inhoud van het persbericht. Wij hebben Niels Oskam van deze vergelijkingssite uitgenodigd om ons te bezoeken en helderheid te verschaffen.’ State of Art is niet het enige merk dat er op de site slecht van af komt. Ook Hugo Boss, Michael Kors en Ralph Lauren krijgen de laagste ranking. Merken die wel goed scoren op duurzaamheid zijn Nudie Jeans (A) en Cos (B).