TOP

State of Art opent inspiration store Amstelveen

Na de opening van de eerste inspiration store in Rotterdam vorig jaar, heeft State of Art op vrijdag 9 mei een tweede 'belevingswinkel' geopend in Amstelveen.

De winkel, die 200 m2 beslaat in stadshart Amstelveen, is gericht op beleving en staat geheel in het teken van de klassieke autosport, een bekende passie van State of Art-oprichter en eigenaar Albert Westerman. Middenin de winkel staat een exclusieve Porsche 356 A Coupé uit 1953, waarmee Westerman in 2012 samen met voormalig Formule 1-coureur Gijs van Lennep de enige bestaande straatrace ter wereld, La Carrera Panamericana, heeft verreden. Naast deze exclusieve Porsche, hangt er een body van een Porsche 906 aan de muur.

Klassieke Porsches

Ben Verheijen, Shopping Centre Manager van winkelcentrum Stadshart Amstelveen: “Met de komst van State of Art versterken we ons aanbod aan mannelijke bezoekers. In de winkel van State of Art komt de passie voor klassieke Porsches op een unieke manier naar voren, wat bijdraagt aan de beleving die wij onze bezoekers dagelijks willen bieden”. 

 Race-legendes

In augustus opende State of Art al een inspiration store op de Rotterdamse Meent. De nieuwe winkel in Amstelveen is volgens exact hetzelfde concept ingericht. Bij de opening in Rotterdam waren oud-politici en race-liefhebbers Jan Peter Balkenende en Jan-Kees de Jager aanwezig, voor de opening in Amstelveen werden de Nederlandse race-legendes Gijs van Lennep, Jan Lammers en Allard Kalff uitgenodigd.