TOP

Sportketen Telstar vraagt faillissement aan

Telstar Holding in Harderwijk heeft woensdag het faillissement aangevraagd voor alle acht winkels. De curator houdt de winkels voorlopig open en gaat op zoek naar een overnamekandidaat.

Voor alle acht megastores van Telstar is woensdag 6 augustus het faillissement aangevraagd. Dat meldt De StentorDirecteur Monique Koopman kon met haar reddingsplan de sportketen niet meer redden van de ondergang. Telstar had onder andere sportwinkels in Harderwijk, Zwolle, Apeldoorn en Deventer. Ongeveer 100 vaste krachten en nog eens 100 oproepkrachten worden getroffen door het faillissement

Koopman hoopt nog steeds op een doorstart. Het bedrijf heeft een hoge schuldenlast, maar Koopman wilde de hoogte daarvan niet naar buiten brengen.

De door de rechter toegewezen curator Remco Joustra van Benthem Gratama Advocaten meldt dat de winkels voorlopig open blijven, tekent De Stentor op. Joustra gaat op zoek naar een kandidaat voor een doorstart: “De werknemers hebben een opzegtermijn van vier tot zes weken. Gedurende die periode kunnen de winkels doordraaien. We hopen binnen enkele weken duidelijkheid te hebben of er een partij is die de winkels overneemt.” Joustra acht de kans reëel dat er een doorstart  komt voor de failliete megastores.