TOP

Sport in het kort [nieuwsoverzicht]

Vernieuwde winkels, nieuwe gezichten, een opvallende hoofdsponsor en een 150-jarig jubileum. In deze 'De sport in het kort' vier merken met elk hun eigen nieuws.

Sport 2000 opent opnieuw deuren

In de Sport 2000 winkel van Dennis en Mirjan van Rooyen in Heerhugowaard heeft de afgelopen periode een forse verbouwing plaatsgevonden. De winkel is op beide etages groter geworden, het systeemplafond op de begane grond is verwijderd en er heeft een bouwtechnische gevelaanpassing plaatsgevonden. Verder een nieuwe vloer, puireclame, verlichting, schoenenwand en diverse nieuwe onderdelen van het Sport 2000 concept. Woensdagavond 16 maart was er een speciale avond voor vaste klanten, clubs/verenigingen, familie en vrienden. Donderdag 17 maart vond de officiële heropening plaats van deze vernieuwde Sport 200 winkel in Heerhugowaard.

Nieuw gezicht bij Salomon

Vanwege de sterke groei in Salomon softgoods zal Peter van Gellecum per 1 april beginnen als accountmager voor Salomon Apparel en footwear. Deze functie is tevens onderdeel van de nieuwe strategie waarbij Salomon meer focust op specifieke productgroepen, teneinde de sales en service levels naar een volgend plan te tillen. Peter is geen onbekende in de branche en heeft voor hij bij Salomon begon zes jaar bij Lowe Alpine gewerkt.

Sponsor voor World Tour Dutch Open Beachvolleybal

Het FIVB World Tour Dutch Open Beachvolleybal, dat van 25 tot en met 28 augustus wordt gespeeld op het strand in Scheveningen, heeft in HP Nederland een nieuwe titelsponsor gevonden. Het technologiebedrijf heeft een contract getekend voor een jaar. De HP Beach Masters maakt deel uit van de FIVB World Tour waar de internationale en nationale top is vertegenwoordigd. Met het titelsponsorschap van het internationale beachvolleybaltoernooi heeft HP gekozen haar naam te verbinden aan dynamische, jonge en snelgroeiende sport. “Dat is ook de impuls die we intern en naar buiten toe willen geven aan HP en aan de ICT sector”, aldus Bart Hogendoorn, Managing Director HP Nederland. Voor de Nevobo betekent het sponsorschap van HP dat een nieuwe sterke partij in volleybal stapt. “Dat is natuurlijk een mooi signaal en biedt mogelijkheden voor de groei van de sport. Daar zijn we als bond enorm blij mee”, aldus Marcel Sturkenboom, directeur van de Nederlandse Volleybal Bond.

Sportwinkel Van den Bergh bestaat 150 jaar

Tot eind dit jaar vieren de vijfde generaties Van den Bergh hun 150-jarig jubileum. Wat begon als zadelmakerij is inmiddels een bedrijf met twee Intersport winkels, waarvan één de Intersport Megastore in Roermond. De familie werd in 2004 lid van de Intersport groep. In 2008 openen zij hun Intersport Megastore in Roermond. Roy van den Bergh: “In 1861 had Reinier van den Bergh nooit kunnen vermoeden dat in het jaar 2011 wij samen met onze 65 medewerkers het 150-jarig jubileum zouden vieren.” De Intersport Megastore in Roermond verkoopt sportmerken als Nike, Adidas, Asics, Puma en Reebock. De winkel is gespecialiseerd in voetbal, fitness, tennis, running, wandelen, zwemmen en indoor-sporten.

(Bron: fashion United)