TOP

Sneak preview: mannenmodecollecties winter 2021-2022 (deel 1)

Wat brengen de mannenmodemerken voor winter 2021-2022? De meeste modebeurzen vinden dit seizoen niet fysiek plaats, maar de behoefte aan inspiratie en oriëntatie blijft. Daarom maakten we een extra ruime selectie uit de eerste beelden van de collecties voor volgende winter.

De zakelijke dresscodes voor mannen veranderen zeker de laatste jaren sterk. De kleedstijl wordt losser, formalwear en casual worden gemixt. Die trend is verder versterkt tijdens de coronacrisis, toen door het thuiswerken de pantalon en het shirt werden verruild voor een joggingbroek met hoodie. Die elementen zien we terug in de mannenmodecollecties voor het nieuwe winterseizoen 2021-2022. Toch is er ook een sterk mannelijke, formele trend zichtbaar: het breedgeschouderde double breasted jasje. Qua kleur springt bruin eruit – mooi in combinatie met donkerblauw – en de ruit is nog steeds favoriet voor zowel het shirt als het pak.

Op de redactie van Textilia werken we momenteel aan de mannenmodespecial voor winter 2021-2022. Daarom ontvangen we graag het nieuwste collectiebeeld van mannenmodemerken. Om de beelden te kunnen gebruiken in print hebben we ze nodig als jpg-bestand met een resolutie van 300 dpi bij een minimaal formaat van 20 bij 30 centimeter. Mail mannenmodebeeld naar r.zoutberg@textilia.nl.