TOP

Sneak preview G-Star distributiecentrum

G-Star legt momenteel de laatste hand aan het gloednieuwe Europese distributiecentrum in Amsterdam. De pers kreeg alvast een sneak preview in het enorme pand op bedrijventerrein Atlaspark, dicht bij de Amsterdamse havens en slechts 15 kilometer van Schiphol.

Momenteel werkt G-Star met vijf kleinere distributiecentra verspreid over het land, maar straks moet de distributie van de zogenaamde liggende goederen voor heel Europa via dit nieuwe pand gaan verlopen. De distributie van de hangende goederen blijft uitbesteed. In augustus moet het nieuwe centrum gaan draaien, in eerste instantie in een testfase van vier maanden.

Efficienter leveren

Het doel van het nieuwe distributiecentrum van G-Star is sneller en efficiënter gaan leveren. Een deel van de distributie is volledig geautomatiseerd en hier vind je de nieuwste snufjes op logistiek gebied. Wat dacht je van geautomatiseerd orderpik-systeem en een enorm grote sorteermachine, die alle dozen sorteert op land en klant? Of een machine die de dozen vouwt en op maat afsnijdt? Ondanks al dat geautomatiseer, zullen er per dag nog zo’n 80 tot 100 mensen aan het werk zijn om de distributie vlekkeloos te laten verlopen.

Logo

Het nieuwe distributiecentrum meet maar liefst 20.000 vierkante meter. Binnen vind je tientallen stellingen van maar liefst 11 meter hoog, die straks vol dozen komen te staan. Er is ruimte voor 60.000 dozen voorraad en nog eens 50.000 voor de orders. Leuk detail: op het dak en op de parkeerplaats is het logo van G-Star gemaakt, wat tijdens de landing vanuit het vliegtuig perfect te zien zal zijn.

Nieuw hoofdkantoor

G-Star is flink uit zijn jasje gegroeid de afgelopen jaren en dat geldt niet alleen voor de distributiecentra, maar ook voor het hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost. Daarom verplaatste het merk afgelopen april de showrooms naar een nieuwe locatie in Pakhuis Amsterdam (vlakbij de Passenger Terminal). Hier zal de komende jaren de inkoop plaats vinden, totdat het gloednieuwe hoofdkantoor van G-Star langs de A10 (bij afslag S111) gereed is. Het internationale architectenbureau OMA van oa. Rem Koolhaas heeft getekend voor het ontwerp, dus dat belooft wat.