TOP

Network & Concepts stopt met kindermerk Swart

Network & Concepts stopt met de productie en verkoop van het kinderlabel Swart. Het bedrijf is op zoek naar een overnamekandidaat.

Network & Concepts nam in 2009 zowel productie als verkoop van Swart over van oprichtster en designer Sandra Swart.  Network & Concepts is privatelabelfabrikant voor diverse winkelketens en merken en zag kansen om Swart naar een hoger plan tillen via het eigen netwerk.

“We zijn nu twee jaar en vier collecties verder en hebben besloten niet langer verder te gaan met het label”, vertelt Jos van de Rijdt. “In de praktijk blijkt het ontwikkelen van collecties en het produceren van private labels moeilijk te combineren. We hebben er met man en macht en met veel liefde en plezier aan gewerkt, maar zijn tot de conclusie Swart teveel van onze capaciteit als privatelabelproducent wegneemt. De organisatie en de mentaliteit die bij het creëren en distribueren van dit merk komten kijken, bleken moeilijk in onze bedrijfsvoering te integreren.

Overname

Network & Concepts is op zoek naar een overnamekandidaat die Swart wil voortzetten op een manier die Swart waardig is. “Iedereen, inclusief de verkooporganisaties, heeft een zwak voor Swart. We zijn dan ook overtuigd van een toekomstig succes.”

Swart heeft een netwerk van agenten en importeurs opgebouwd en wordt inmiddels verkocht in Nederland, België, Luxemburg, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en de VS.

Meer info: 0499-422484