TOP

Kleurexplosie op modebeurs Pitti Uomo

Na een dag op de Italiaanse mannenmodebeurs is een ding duidelijk: zomer 2012 wordt een kleurrijk seizoen! Vrijwel alle deelnemende merken zetten in op felgeel, kobaltblauw, oranje en fris groen.

Kleuren als grijs en paars zijn na vele seizoenen eindelijk uit het kleurenpalet verdwenen. Na de donkere dagen van de recessie is er weer plek voor optimisme, voor kleur! Opvallend is het gebruik van felgeel, dat vrijwel in elke collectie aanwezig is. Voor de Nederlandse man is het geen ideale kleur voor tops, maar zeker wel als accentkleur voor accessoires als dunne riemen, horlogebandjes, shawls of stropdassen. Maar denk ook aan binnenkanten van jasjes of als stikels rond knoopsgaten.

Kobaltblauw
Onmisbaar in iedere collectie is kobaltblauw. Hugo Boss pakt flink uit met de kleur voor colbertjasjes, die goed combineren op hagelwitte pantalons.  Ook groen (zie de kleurkaart die bij Textilia geleverd werd) brengt verfrissing in veel collecties, met name bij safari- en leger-achtige jasjes. Als tegenhanger voor al het kleurgeweld zijn er ook veel neutrale tinten, zoals wit, camel en lichtgrijzen.

Zomer 2012 mag er dus flink met kleur worden uitgepakt. Of dat nu een felgroene chino is met daarop een camelkleurig polo of, om het nog bonter te maken, een blauwrood geruit shirt.

Alles weten over de nieuwste trends op de Pitti Uomo? Volg dan @Li_Textilia live vanuit Florence op Twitter.