TOP

Serie: Michael Barnaart van Bergen op weg naar de AIFW, deel 2

Ieder seizoen volgen we een ontwerper op weg naar de AIFW. Voor designer Michael Barnaart van Bergen wordt het de vierde keer dat hij showt op het officiële programma. Hij heeft aan het AMFI gestudeerd en ontwerpt voor 'ambitieuze vrouwen met flair, die wat kunnen'.

Je hebt nog iets meer dan twee weken. Hoe staat het met de stress?: “De stress voel ik nu wel meer dan vorig week, maar dat komt vaak door anderen. Ik heb bijvoorbeeld bergen mails binnengekregen van mensen die naar mijn show willen komen en ik moet al previews van de collectie laten zien. Onder die druk begint het wel te kriebelen. Maar de collectie komt wel af, daar is geen twijfel over mogelijk. Ook al wordt het nachtwerk, dat wordt het trouwens sowieso wel. Ik kan heel goed doorwerken ‘s nachts, ik vind de voorbereidingen eigenlijk wel heel erg leuk. Ik heb nog zoveel leuke ideeën, maar die zijn te arbeidsintensief om uit te voeren binnen twee weken.”

Hoe ver ben je nu?: “Twee sets zijn pas echt helemaal klaar en een stuk of twaalf zijn voor de helft klaar. Is best knap in twee weken tijd. Het worden er in totaal tussen de 30 en 35. Omdat het op zo’n korte termijn was, zijn nog niet alle stoffen geleverd, maar we zijn nu alle voeringen aan het klaarmaken. We proberen het zoveel mogelijk zelf allemaal af te maken, maar ik kan eventueel nog een paar dingen extern laten uitvoeren want ik heb een atelier achter de hand dat mij vaker helpt als ik omhoog zit.”

Heb je al modellen uitgekozen?: “Volgend week dinsdag heb ik samen met Bastiaan van Schaik de castingdag. Bas heeft de voorselectie al gedaan, dus dat scheelt een hoop. Ik ga voor echte powervrouwen en dat wil ik niet beperken door voor één bepaalde haarkleur te gaan ofzo. Ik vind het zelf heel erg mooi en leuk om modellen met verschillende huidskleuren te hebben. Jammer genoeg zie je dat echt te weinig in shows. Sommige van mijn stoffen staan veel mooier bij een donkere huid. Verder vind ik het belangrijk dat de modellen allemaal ongeveer dezelfde lengte hebben en dat ze goed kunnen lopen en niet wankelen, want ik gebruik hele hoge hakken.”

Gebruik je ook BN’ers als model?: “Nee, er lopen geen bekende mensen in mijn show mee want dat leidt alleen maar af. Laat de BN’ers maar op de eerste rij zitten, dat lijkt me beter.”