TOP

Selected lanceert compleet duurzame collectie


Bestseller presenteert met de herfst/wintercollecties 2019 van Selected Lab Femme & Homme de eerste 100 procent duurzame collecties. Textilia sprak met Emma Berkhout, verantwoordelijk voor de pr en marketing van het merk.

Wat kun je vertellen over deze nieuwe, duurzame stap voor Selected?

  “In de afgelopen twee jaar is duurzaamheid een belangrijk punt geworden voor Selected, het is een van de kernwaarden geworden. We wil zo snel mogelijk, zo duurzaam mogelijk worden en dat hebben we vertaald naar de strategie Asap Asap; as sustainable as possible, as soon as possible. Met deze speciale Selected Lab collectie wil Selected een statement maken als het gaat om duurzaamheid en natuurlijk laten zien wat we in huis hebben. Daarnaast sluit de Selected Lab collectie goed aan op de plannen die Selected heeft voor de toekomst.”

Wat voor duurzame toepassingen zijn ingezet?

 “Per productcategorie zijn gerecyclede materialen gebruikt zoals wol, polyester en petflessen, maar ook organische materialen die zonder gifstoffen geproduceerd zijn. Daarnaast is er geïnnoveerd met speciale technologieën zoals het gebruik van ananasbladeren in schoenen met Pinatex en er is gewerkt met Ecovero en Tencel.”

Uit wat voor styles bestaat de collectie?

  “De collectie bestaat uit 32 styles: 16 styles voor Selected Homme en 16 styles voor Selected Femme. Deze Selected Lab collectie is volledig zwart. Met name omdat zwart de kleur is die het langste in een garderobe blijft hangen en het meest gedragen wordt. Op deze manier wordt het gebruik van de kleding nog duurzamer. Daarnaast bevat de collectie twee unisex items; een muts en een sjaal.”

Wat zijn de eyecatchers van deze collectie?

  “Voor Selected Homme is dat de Osaka blazer en de Osaka pantalon. Deze zijn los van elkaar te dragen, maar ze zijn ook prachtig als set. Elk item heeft een mooie fitting en en afwerking en zelfs de garen en knopen zijn 100 procent duurzaam. De wijde jeans van Selected Femme heeft een mooie pasvorm waarbij gebruik is gemaakt van Prym L.I.F.E. metal trims; een proces waarbij er aanzienlijk minder water, elektriciteit en chemicaliën gebruikt worden. Een opvallend detail bij de boots in allebei de collecties is toch wel het gebruik van ananasbladeren, oftewel Pinatex.”

Wat voor duurzame plannen staan er voor de toekomst?

“Responsibly Crafted is een van de merkwaarden van Selected. We hebben de belofte gedaan dat elke collectie duurzamer is dan de vorige. Dit om de verantwoordelijkheid te onderstrepen voor de toekomstige ecologische voetafdruk. Iedere collectie zal dus nog duurzamer worden en ondertussen wordt er gewerkt aan mooie duurzame initiatieven zoals Selected Lab.”