• No products in the cart.
TOP

Youtube start modekanaal


Youtube biedt sinds kort front row seats voor mode- en beautyliefhebbers, met een gloednieuw mode- en beautykanaal.

Aan het hoofd van het kanaal staat de Amerikaanse presentator en journalist Derek Blasberg, die sinds juni 2018 aan boord is gegaan bij Youtube als director of fashion and beauty.

Blasberg zegt over de lancering in zijn blog: “Toen ik iets meer dan een jaar geleden bij Youtube kwam zag ik meteen het verlangen van het platform naar meer mode en schoonheid. De feiten ondersteunen dat verlangen: van 2014 tot 2018 is het aantal mode- en beautykanalen op Youtube meer dan zes maal zo groot gegroeid, wat alleen al in het afgelopen jaar heeft gezorgd voor miljarden views. Mijn antwoord? Geef de mensen wat ze willen! Het doel van ‘/Fashion’ is om een ultieme bestemming voor stijlcontent te creëren die zowel onze fantastische, unieke makersgemeenschap als de meer traditionele wereld van mode en schoonheid overbrugt. Mijn hoop is dat iedereen die op zoek is naar alles wat stijl is, nu een plek heeft om te worden geïnspireerd.”

Het kanaal laat content van kanalen zoals Glamour, Vogue en Vanity Fair zien, maar ook van influencers zoals it girl Alexa Chung of internationale mode-ontwerpers. Ook is er ruimte voor co-producties met onder andere modehuizen zoals Louis Vuitton en Dior, livestreams van modeshows, make-overs en kijkjes achter de schermen van de internationale mode- en beautywereld. Inmiddels staat het aantal geabonneerden op 915.000.