TOP

Scotch & Soda zoekt vervanger voor ceo Dirk-Jan Stoppelenburg

Verschuivingen aan de top bij Scotch & Soda. Een nieuwe bestuursvoorzitter en een nieuwe ceo. Voor die laatste functie is nog niemand in beeld. Tot die tijd blijft de huidige ceo, Dirk-Jan Stoppelenburg aan.

De huidige ceo Dirk-Jan Stoppelenburg wordt benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter van Scotch & Soda. Dat betekent dat hij de positie van ceo verlaat en dat er gezocht moet worden naar een opvolger. Stoppelenburg zal de komende periode de zoektocht naar de nieuwe ceo begeleiden en blijft aan in zijn huidige rol tot een opvolger benoemd is. 

De huidige bestuursvoorzitter Michiel Witteveen maakt na tien jaar plaats voor Stoppelenburg en blijft betrokken als regulier lid van het bestuur van Scotch & Soda.

Onder leiding van Stoppelenburg heeft Scotch & Soda zich tot een internationaal modemerk ontwikkeld dat in meer dan zeventig landen verkocht wordt, zegt Scotch & Soda in het persbericht: ‘De afgelopen jaren heeft Scotch & Soda succesvol een omnichannelstrategie geïmplementeerd waardoor het merk momenteel bijna zeventig procent van de omzet via eigen kanalen behaalt. Mede dankzij deze koers heeft Scotch & Soda verdere groei gerealiseerd in de kernmarkten Nederland, Duitsland en de VS en is ook het resultaat van de bedrijfsactiviteiten steevast gegroeid tot €52 miljoen in het afgelopen jaar. Ook dit jaar wordt verdere groei verwacht.’

Dirk-Jan Stoppelenburg geeft aan na vijf intensieve jaren als ceo deze stap te willen maken zodat hij meer tijd door kan brengen met zijn familie in Zweden. “Ik ben ontzettend trots op de prestaties die wij met z’n allen hebben neergezet de afgelopen jaren. Scotch & Soda is een modehuis dat stap voor de stap de wereld verovert. We plukken nu internationaal de vruchten van onze   omnichannelstrategie. Ik kijk er naar uit om in mijn nieuwe rol betrokken te blijven bij de ontwikkeling van Scotch & Soda.”

In de etalage

In juli 2018 meldde het Het Financieele Dagblad dat het van Nederlandse kledingmerk Scotch & Soda een verkoop voorbereidde. De huidige eigenaar, de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital, zou zakenbank Goldman Sachs in de arm hebben genomen om het proces te begeleiden. Dat zeiden destijds meerdere bronnen tegen Het Financieele Dagblad. Een verkoop zou op z’n vroegst in de eerste helft van 2019 plaatsvinden.