TOP

Scabal opent flagshipstore in Brussel

Luxemerk Scabal opende op 1 oktober de eerste flashipstore in Brussel. De winkel heeft een oppervlakte van 250 vierkante meter.

“Het aanbod van Scabal is ondertussen zo volledig dat het ons interessant leek om het via onze eigen verkooppunten op de markt te brengen”, vertelt Gregor Thissen, CEO van Scabal. “Met deze uitbreiding van ons retailnetwerk voldoen wij aan twee belangrijke doelstellingen. Enerzijds beogen wij het productaanbod als een geheel voor te stellen in een elegante omgeving. Anderzijds willen wij ons steeds dichter bij de klant opstellen om beter te kunnen inspelen op de behoeften om kwaliteitsservice op maat aan te kunnen bieden.”

Overname
De vorige eigenaar, Jacques De Vlaminck, vond dat de tijd gekomen was om met pensioen te gaan maar wilde de toekomst van zijn werknemers graag veiligstellen. Daarom besloot hij zijn pand over te dragen aan de Belgische maatwerkspecialist. Scabal besloot om al het personeel in dienst te houden en de in 1958 opgerichte kleermakerstraditie van de familie De Vlaminck voort te zetten. De winkel is volledig onder handen genomen in lijn met de nieuwe interieurnormen van Scabal. Het Duitse architectenbureau Blocher Blocher Partners die bekend staan om hun vakkundige aanpak en sobere stijl werden hiervoor gevraagd. Scabal gaf als opdracht een intieme sfeer te creëren in de geest van een traditionele herenclub van de Engelse gentleman. De winkel is gevestigd aan de Waterloolaan 32 in het centrum van Brussel.