TOP

Binnenkijken bij Guess flagship store Amsterdam

Onlangs opende Guess een nieuwe flagship store in de Amsterdamse Kalverstraat. Textilia nam een kijkje in deze negende winkel, die onderdeel uitmaakt van een complete restyling van de winkels van het Amerikaanse modemerk.

Sinds mei van dit jaar telt Guess 1174 eigen filialen in Europa, Azië en Amerika, waarvan 13 in Nederland. Vier van deze locaties zijn outlets. In 2020 staat een vijfde outlet op de planning.  Volgend jaar wordt de restyling, die nu al in de Kalverstraat zichtbaar is, uitgerold in meerdere grote filialen.

De restyling die zichtbaar is in het nieuwe filiaal is onder andere geïnspireerd door abstracte kunst en combineert elementen zoals geweven, geometrische wandelementen, geweven designvloeren, gelakte wandpanelen, titanium inzetstukken en minimalistische  armaturen waarmee Guess een verbeterde zichtbaarheid wil geven aan de collectie en een licht, luchtig gevoel voor de hele winkel.

Met een bijgewerkte hoek voor accessoires en meer wandruimte voor het presenteren van merchandise en afbeeldingen, wil het merk consumenten ‘meeslepender en intuïtiever’ laten winkelen.