TOP

Guess stapt in eco denim voor mannen

Guess investeert meer in duurzaamheid. Samen met de internationale organisatie I:Co lanceert het merk het Resourced-programma, met als doel klanten aan te moedigen om kleding te recyclen en een nieuw leven te geven. Ook nieuw is de eco denimlijn voor mannen.

Het Resourced-programma van Guess en I:Co (voluit I:Collect), dat gespecialiseerd is in het gecertificeerd verzamelen, hergebruik en recyclen van tweedehands kleding en schoenen, start dit jaar nog in Californië en Noord-Amerika. De bedoeling is dat het initiatief tot aan 2020 wereldwijd uitbreidt. 

 

Milieubewuste keuzes

Daarnaast presenteert Guess voor zomer 2019 een eco denimlijn voor mannen, gemaakt van 100 procent organisch katoen, gerecycled polyester en upcycled katoen. Het merk laat weten ‘milieubewuste keuzes’ te hebben gemaakt tijdens het produceren van deze collectie. Er is onder meer bespaard op water en energie en er zijn geen chemische middelen gebruikt. De onderneming werkte samen met het Italiaanse Candiani, dat een voorloper is op het gebied van duurzame denimproductie. Guess lanceerde in 2016 al diens eerste ecologische lijn; #GuessEco. Met de nieuwe lijn gaat het bedrijf een aantal stappen verder. 

 

Guess eco collectie

Enkele items uit de nieuwe eco-lijn van Guess.