TOP

Vooruitblik Modefabriek: de nieuwe Street X Active-merken

Na Berlijn is het aankomende zondag 22 en maandag 23 januari weer tijd voor Modefabriek in Amsterdam. Textilia licht een aantal Street X Active-merken uit die dit seizoen nieuw zijn op het event, of terug van weggeweest.

Ontour

Ontour

Na een aantal seizoenen is Ontour weer te zien op Modefabriek. Mede-eigenaar Remco van der Velden legt uit: “De afgelopen tijd lag onze focus vooral op internationale markten. Nu gaat onze aandacht weer meer naar onze thuismarkt.” Volgens Van der Velden presenteert Ontour voor het najaar van 2017 een meer uitgebalanceerde collectie. “We bieden nu een mooie basis met sterke items die we elk seizoen doorontwikkelen afgewisseld met een aantal nieuwe items. Ook nieuw is dat we nu meer in Europa produceren in plaats van in Azië. Dit komt de kwaliteit ten goede.”

Pantofola d’Oro

Pantofola d’Oro presenteert de tweede collectie onder de hoede van  Brands Unlimited. Voor najaar 2017 grijpt het merk terug naar de Italiaanse roots. Dit levert een clean en stijlvol aanbod op, met kleinere logo’s en een monochroom kleurgebruik. Nieuw zijn de wat hogere door basketbal geïnspireerde schoenen en de meer klassieke dress schoen.  

Guess

Guess najaar 2017

Guess bestaat 35 jaar en dit zal je waarschijnlijk tijdens Modefabriek merken. Op de Panoramabeurs in Berlijn werd er al geproost met bubbels en was er een speciale capsulecollectie te zien met onder meer stonewashed jeans (weer helemaal terug voor komend najaar), veel logos en badges en oversized denim jacks.

Stance

Stance

De kousen van Stance zijn regelrechte blikvangers voor op de toonbank. Ze vallen op door de originele prints en de functionaliteit. De sokken zijn comfortabel door hoogwaardige materialen als gekamd katoen en polyester, padding en ventilatie. Daarnaast biedt het creatieve oplossingen voor het bekende verdwenen sokken probleem.

Garcia Jeans

Garcia Jeans beurs

Ook Garcia Jeans wil zich weer meer profileren in Nederland en is daarom na een pauze weer aanwezig op Modefabriek. Het label is flink in ontwikkeling en richt zich steeds meer op het midden-hoge segment.

Andere nieuwkomers/merken terug van weggeweest zijn onder meer: Antony Morato, Blauer, Elvine, Johnny Love en Fiver Jeans.

Check www.modefabriek.nl voor de volledige merkenlijst.