TOP

Samsøe Samsøe opent winkel in Maastricht (en daar blijft het niet bij)

Samsøe Samsøe opent op 27 april een winkel in Maastricht, het vijfde filiaal in Nederland voor het merk. En de expansieplannen van het Deense modebedrijf beperken zich niet tot ons land alleen.

Foto’s: Samsøe Samsøe

Het komende half jaar staan ook winkelopeningen gepland in drie andere Europese steden én Samsøe Samsøe heeft plannen om tegen het einde van 2022 de stap buiten Europa te zetten. Dat maakt het merk bekend in een persbericht. Om welke plaatsen het gaat en hoe de verdere internationale expansie er exact uit gaan zien, is nog niet bekend.

Schoonheid en gunstige ligging

Met de opening in Maastricht komt de teller op vijf winkels in Nederland; het merk heeft al drie vestigingen in Amsterdam en één in Rotterdam. Samsøe Samsøe koos voor de Limburgse stad vanwege ‘de schoonheid en gunstige ligging’. “Door ons in Maastricht te vestigen, bereiken we niet alleen Nederlanders, maar ook veel Belgen en Duitsers”, aldus Christian Øgendahl, head of retail.

Nederland heeft volgens Øgendahl bewezen een ‘goede markt’ te zijn voor het Deense modelabel. “We willen onze band met de eindconsument versterken en zorgen voor een persoonlijke blik in het universum van Samsøe Samsøe.”

Duurzame insteek

De 100 vierkante meter grote winkel aan de Wolfstraat 20 wordt ingericht volgens hetzelfde concept als de locaties in Amsterdam en Rotterdam: met een duurzame insteek, waarbij zoveel mogelijk wordt gekozen voor natuurlijke en gerecyclede materialen. De vloer lag er al en is overgenomen.

In de nieuwe brandstore zijn naast een groot deel van de mannen- en vrouwencollectie ook samenwerkingen met Gore-tex, uniseks producten en andere specials te vinden. Het volledige aanbod wordt aangeboden via een omnichannel setup, dat klanten vanaf de winkelvloer toegang geeft tot het Samsøe Samsøe-magazijn.