TOP

Salty Dog is terug met urban kledingcollectie voor mannen

Salty Dog, het merk bekend uit de jaren '80 en '90, is terug en brengt een urban collectie voor mannen. Daarmee wil het merk inspelen op de streetweartrend, zo meldt het in een persbericht.

De collectie van Salty Dog is een mix tussen de trends uit de skate- en straatcultuur en de varsity-stijl waarmee het merk eind vorige eeuw bekendheid verwierf. Het bomberjack van sweatstof is daarvan een voorbeeld. Momenteel bestaat de collectie uit 20 items, waaronder T-shirts en sweatshirts. De kleuren zwart en wit vormen de basis en worden gecombineerd met merklogo’s en all-over-prints. [Artikel gaat door onder de foto’s.]

De collecties van Salty Dog worden vooralsnog verkocht via de fysieke winkels WE Fashion in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland, de webwinkel van de modeketen en ook via Wehkamp, Zalando en bol.com. Eigenaar Logo International uit Breda wil met het merk gefaseerd uitbreiden in wholesale, laat een woordvoerder weten. Salty Dog is van origine een Amerikaans merk en is opgericht in 1971.

Foto’s: Salty Dog