TOP

Rob Groenteman weg bij Aaiko

Rob Groenteman, mede-oprichter van Aaiko, vertrekt bij het vrouwenmodemerk. Hij heeft zijn aandelen verkocht aan de andere oprichter Pauline Brakenhoff, die hiermee directeur-grootaandeelhouder wordt.

Pauline Brakenhoff en Rob Groenteman stonden sinds de oprichting van Aaiko in 2006 samen aan het roer. Na veertien jaar samenwerken vinden Pauline Brakenhoff en Rob Groenteman dat het tijd is voor verandering. Brakenhoff neemt de aandelen van Groenteman over en zal in de rol van directeur-grootaandeelhouder haar visie voor het merk verder tot zijn recht laten komen.

Toekomst

Pauline Brakenhoff: “Ik ben Rob dankbaar voor onze samenwerking, we zijn samen gegroeid en hebben Aaiko volwassen zien worden. Dat ik nu de teugels helemaal in handen krijg geeft me een goed gevoel, ik zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.” Aaiko blijft gevestigd op het vertrouwde adres aan de Toetsenbordweg 22 in Amsterdam Noord. Aaiko wordt verkocht in 250 boetieks en warenhuizen in de Benelux. Sinds drie jaar is er ook een meisjeslijn, AI&KO girls.

Blosh

Rob Groenteman blijft actief in de mode. Hij is ook eigenaar van modebedrijf Blosh in Amsterdam, dat naast het hoofdkantoor van Aaiko zit. Begonnen als agentuur en distributeur heeft het vrouwenmodebedrijf ook eigen merken in de markt gezet, namelijk jurkenmerk Freebird en basicsmerk Simple. Momenteel is Blosh distributeur van American Vintage en Bianco.