TOP

Regenjas wint Hema ontwerpwedstrijd

Een modieuze regenjas heeft de Hema ontwerpwedstrijd gewonnen in de categorie Mode. De winnende ontwerpster Elsien Gringhuis heeft zich gebogen over het thema van dit jaar: duurzaam en vernieuwend.

Geen zweterige, onmodieuze regenjas met een slechte pasvorm, maar een regenjas die je elke dag aan wilt. Dat was het uitgangspunt voor de studente van Artez Hogeschool. De jas is gemaakt van biologisch katoen met een laag natuurrubber. Volgens de ontwerpster honderd procent natuurlijk.  

Ondanks de lovende reacties is het nog niet zeker of de jas daadwerkelijk in de winkels komt te hangen. De deelnemende ontwerpers hebben voor het thema duurzaamheid vaak dure materialen gebruikt en volgens Jan Willem te Gussinklo Ohman, communicatieadviseur van Hema, moet de regenjas wel te verkrijgen zijn voor een Hema-prijs.

Lisette Haasnoot van de Rietveld Academie kreeg in dezelfde categorie een eervolle vermelding voor haar ‘hoody’. Het is een draagzak van biotricot waarin de baby op drie manieren kan worden gedragen. Het ontwerp is ook omkeerbaar gemaakt, zodat de drager een keuze heeft uit twee verschillende dessins.

In de categorie Hardwaren won de bête tête, een soort ‘knuffelpuzzel’ met grappige beestenkoppen. De knuffels zijn gemaakt van resttextiel.