TOP

Jaap Rijnbende is meer dan lucht

Onder de titel Meer dan Lucht wilde Jaap Rijnbende met zijn draagbare collectie laten zien dat iedere vrouw zich in zijn creaties mooi kan voelen. Hotel Huis ter Duin in Noordwijk vormde afgelopen zondag het decor voor zijn najaarsshow.

De twee belangrijkste items dit najaar volgens Jaap Rijnbende: jurken en jasjes. Jurken zijn lichaamsvolgend en ingetogen, in bijvoorbeeld jacquard zijde, Chanel-wol en geweven raffia. Ook pakken en blazer waren uitgevoerd in glanzend jacquard. Verder veel (gekleurd) bont aan de mouwen en rond de hals. Lange satijnen linten om het middel geven jurken en jasjes een elegante touch. De belangrijkste kleuren naast zwart zijn paars, wolwit, taupe en rood. Rijnbende gebruikt weinig drukke prints, uitgezonderd met hier en daar een (pied-de-poule) ruitje en het eerder genoemd jacquardmotief. Verder uiteraard veel winterse materialen als wol, tweed en fluweel met satijn, crêpe en voile.

Dat Rijnbende lekker down to earth is, blijkt niet alleen uit de naam van deze collectie (Meer dan Lucht) maar ook uit het feit dat hij alle gasten voorafgaand aan de show persoonlijk een hand gaf. Tijdens zijn show gebruikte hij modellen in alle soorten en maten, van jong tot oud en van slank tot voller. Een bewust statement dat Jaap al jaren maakt, aangezien hij kleding wil maken voor álle vrouwen en niet alleen voor piepjonge modellen met maatje 36.