TOP

Labfresh lanceert vuilwerende broeken, Distrikt Nørrebro breidt uit en ook Queen Elizabeth doet bont in de ban

Vrouwenmodezaak Van Neer Eyckeler vraagt faillissement aan. Verder: The Sting wil meer zaken openen voor Distrikt Nørrebro. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 7 november.

Queen doet bont in de ban

Na de London Fashion Week en modehuizen als Gucci, Chanel, Burberry en Michael Kors doet nu ook Queen Elizabeth van Groot-Brittannië bont in de ban. Dat meldt Vogue. Queen Elizabeth werd volgens het modemagazine al vaker bekritiseerd omdat ze bont droeg – evenals Kate Middleton en Camilla Parker Bowles – en daarom heeft de kleermaakster en adviseur van de koningin, Angela Kelly nu besloten volledig bontvrije ontwerpen maken. Kelly maakte het nieuws bekend in haar boek ‘The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe’. In plaats van echt bont zal er vanaf nu worden gewerkt met nep-bont. En de nertsdetails uit de favoriete jassen van de 93-jarige koningin zijn verwijderd.

Labfresh lanceert vuil- en geurwerende broeken

Het innovatieve mannenmodelabel Labfresh gaat zijn collectie vlek- en geurwerende kleding uitbreiden met broeken. Deze zijn vanaf april 2020 verkrijgbaar, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Labfresh is opgericht in 2017 en maakt sindsdien T-shirts, overhemden en polo’s voor mannen zijn die behandeld met vuilwerende en antibacteriële technologieën, waardoor je de kleding minder vaak hoeft te wassen. De broek komt er in twee kleuren: marineblauw en beige.

Om de broeken te kunnen produceren startte Labfresh een campagne op het crowdfundingsplatform Kickstarter. Dat deed het merk met de eerdere artikelen ook. “In tweeënhalf jaar tijd hebben meer dan 12.000 mensen uit 98 landen ons geholpen onze technologie te ontwikkelen door crowdfunding pre-orders te plaatsen”, zegt oprichter Kasper Brandi Petersen. “We hebben nooit durven hopen op zo’n reactie toen we in 2017 ongeveer 300 euro besteedden aan het opnemen van de eerste Kickstarter-video in ons appartement.”

Vrouwenmodezaak Van Neer Eyckeler vraagt faillissement aan

Vrouwenmodewinkel Van Neer Eyckeler sluit na 125 jaar de deuren. De eigenaar heeft zelf het faillissement aangevraagd. Dat meldt de lokale nieuwssite van Sittard-Geleen. Vanwege de totaal veranderde markt, de afgenomen koopstroom in Sittard, het ontbreken van opvolging en toenemende mantelzorgverplichtingen is langer doorgaan geen optie, is de verklaring. Eigenaar Arndt Dieteren zegt tegen de nieuwssite: “Ik ben de vierde generatie die in dit mooie familiebedrijf zoveel klanten heeft mogen bedienen. Afspraken kunnen niet meer worden nagekomen en het is met de grootst mogelijke pijn in het hart dat ik nu deze keuze maak. Het wrange is dat we de 125 jaar net niet gehaald hebben.”

ROC-studenten in actie voor Sheltersuit

MBO-scholen uit het hele land gaan samen tassen naaien voor de Stichting Sheltersuit uit Enschede. Deze tassen zijn bestemd voor de sheltersuits voor dakloze kinderen, meldt Tubantia. De studenten van de opleiding mode/maatkleding van ROC Twente trappen de actie af. Doel is om met deze actie 1.000 sheltersuits gedoneerd te krijgen en deze vervolgens deze winter nog uit te delen aan kinderen die in vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden zitten. De missie van Sheltersuit heeft volgens Geert Westerhof, teammanager mode/maatkleding van het ROC, veel raakvlakken met de missie Fair & Fashion van de opleiding. “Wij vinden het belangrijk dat onze studenten nadenken over hun eigen rol in maatschappelijke vraagstukken als duurzaamheid en circulariteit.”

The Sting breidt met Distrikt Nørrebro verder uit

The Sting opent vanaf februari 2020 meerdere nieuwe winkels van het eigen vrouwen- en mannenmodelabel Distrikt Nørrebro, zo meldt Retailnews. Hierbij richt de modeketen zich op Zwolle en Groningen. In Groningen wordt het een pand aan de Herestraat, weet Vastgoedmarkt te melden. In deze Distrikt Nørrebro-winkels wil het modebedrijf starten met een grootschalig RFID-project, om zo de logistieke operatie te optimaliseren en de voorraadbeschikbaarheid te verbeteren.

The Sting opende de eerste winkel voor Distrikt Nørrebro in 2017. Daarna volgden zaken in Eindhoven, Den Bosch, Alkmaar, Den Haag en Breda. Naast Distrikt Nørrebro heeft The Sting ook de damesformules Costes en Cotton Club.