TOP

Bas Kosters ontwerpt collectie voor Heineken

Bas Kosters gaat een kledinglijn voor Heineken ontwerpen. Het gaat om de nieuwe Inspired by - collectie, een kledinglijn voor mannen en vrouwen die exclusief wordt verkocht in Heineken The City.

Heineken The City opende afgelopen zomer de deuren in een pand aan de Amstelstraat in Amsterdam. Mode is naast bier en muziek een belangrijke pijler in deze beleveniswinkel. Behalve de Inspired by kledingcollectie zijn in de winkel ook de klassieke groene kledingitems met Heineken-logo te koop.

De Inspired by -collectie is geïnspireerd op het logo van het biermerk en wordt elk seizoen door een andere ontwerper gemaakt. Maar deze collectie is geen verzameling shirts en sweats met Heineken-logo. Integendeel. Het logo is soms zelfs helemaal niet aanwezig op de kleding, die zich qua prijzen bevindt in het hogere segment. De eerste Inspired by – collectie, die momenteel in de winkel ligt, is gemaakt door Daryl van Wouw. De collectie van Bas Kosters wordt daar vanaf januari verkocht. Heineken is niet helemaal vreemd terrein voor Kosters. In 2006 maakte de experimentele ontwerper al een kledinglijn van oude Heineken parasols die hij op straat had gevonden.

Heineken flirt al langer met mode. Zo is het biermerk sponsor van de Amsterdam International Fashion Week en organiseerde het afgelopen zomer het Fashion & Design Event tijdens de modeweek, waar de collectie van Daryl van Wouw werd gelanceerd.