TOP

Rechtszaak: John Galliano wijt gedrag aan verslaving

Ik ben mezelf niet of al die jaren nooit geweest, ik was de gangmaker op het verkeerde feest. Dat is vrij vertaald wat ontwerper John Galliano gisteren aan de rechter als verklaring gaf voor zijn gedrag vorig jaar in een Parijs café. In een zeven uur durende zitting stond Galliano terecht voor een aanklacht wegens anti-semitische uitlatingen.

De vijftigjarige John Galliano kon zich niets meer herinneren van het incident, waarbij hij volgens de aanklacht twee gasten in een Parijs café trakteerde op een aantal anti-semitische opmerkingen . Volgens de ontwerper het gevolg van een jarenlange verslaving aan drank, drugs en slaappillen.

De oorzaak van de driedubbele verslaving is volgens Galliano de hoge werkdruk, en het overlijden van zijn vader (2003) en zijn assistent Steven Robinson bij Dior (2007). Hij bood de klagers zijn excuses aan. De advocaat betoogde dat Galliano de afgelopen twee maanden in rehab is geweest om van zijn verslavingen af te komen.

Uitspraak
De rechter oordeelt pas op 8 september over de zaak. Mocht het tot een veroordeling komen, dan kan Galliano veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van 6 maanden en een geldboete van 22.000 euro.

Galliano droeg tijdens de rechtszaak een driedelig pak, geen overhemd en een nekshawltje met een print van polkadots.