TOP

John Galliano pleit tegen Dior en Galliano in rechtszaak

De in 2011 ontslagen Galliano mag zijn zaak tegen zijn voormalige werkgevers Dior en label John Galliano bepleiten bij de arbeidsrechter.

Het juridische conflict tussen John Galliano en zijn voormalige werkgevers Dior en modelabel John Galliano krijgt een staartje. De ontwerper, die in 2011 werd ontslagen bij zijn toenmalige werkgevers Dior en label John Galliano in verband met antisemitische opmerkingen, mag zijn zaak bepleiten bij de arbeidsrechter.

Zes miljoen euro

Galliano heeft in verband met zijn  ontslag een schadevergoeding van maar liefst zes miljoen geëist. Zijn voormalige werkgevers Dior en label John Galliano gingen hiertegen in beroep. Ook wilden zij de zaak verplaatsen naar het handelsgerecht, omdat geen sprake zou zijn van een eenvoudig dienstverband.

Arbeidsgerecht

De rechter heeft nu bepaald dat John Galliano zijn zaak mag bepleiten, en wel bij het Franse arbeidsgerecht. Hier worden arbeidsgeschillen in Frankrijk behandeld. Daarnaast moeten Dior en label John Galliano de ontwerper ieder 2.500 euro betalen en de gemaakte juridische kosten vergoeden.

Uitspraak

Het is afwachten op de uitspraak van het arbeidsgerecht. Zal de extraverte ontwerper een hogere schadevergoeding toegewezen krijgen? Als het aan Dior en label John Galliano ligt in elk geval niet. De voormalige werkgever van Galliano  houden voet bij stuk.

Bekijk in onderstaand filmpje waarom Galliano ook alweer na vijftien jaar ontwerpen werd ontslagen.