TOP

Quiksilver dieper in de rode cijfers

De Californische board- en sportswearonderneming Quiksilver is in het tweede halfjaar van het lopende boekjaar 2012-2013 verder de rode cijfers ingedoken.

De opbrengst van de groep was €1,3 miljard, een daling van 6% ten opzichte van het jaar ervoor, schrijft Quiksilver in het financiële jaarverslag op 23 december 2013. Het nettoverlies groeide flink van 18 miljoen dollar naar 239 miljoen dollar. Quiksilver, Roxy en DC, de labels van het concern, deden het alle drie niet goed.

De onderneming presteerde zowel in de  wholesale als met de eigen retail slecht in alle regio’s. Op de Amerikaanse markt werd een verlies genoteerd van -7% (893 miljoen dollar), in de regio Europa, het Verre Oosten en Afrika -6% (632 miljoen dollar) en in Azië -8% (282 miljoen dollar). Alleen online werd er een omzetgroei van 25% gerealiseerd (16 miljoen dollar).

Toch blijft president en ceo Andy Mooney optimistisch. De ceo denkt na een periode van sluitingen van winkels die verlies draaiden snel weer winst te kunnen maken.