TOP

Puma breidt sterrenportfolio uit met Thierry Henry

In 2004 vulde voetballer Thierry Henry zijn kleerkast nog met Nike producten, na de wereldkampioenschappen in 2006 verruilde hij dit sportmerk voor Reebok en nu mag hij ruimte maken voor de producten van wederom een nieuwe sportfabrikant. De voormalige aanvoerder van het Franse nationale team tekende onlangs een meerderjarig contract met Puma.

Door het inhuren van de beroemde Franse spits, die momenteel speelt voor de New York Red Bulls, hoopt modeconcern PPR (eigenaar van o.a. Puma) meer terrein te winnen binnen de Amerikaanse voetbalindustrie, maar ook haar imago te koppelen aan een veelbewonderde voetballer. “Voetbal is een prioriteit voor Puma. Als een sportlifestyle merk met diepe wortels in het voetbal is er geen betere manier voor ons om een statement te maken dan met een van de meest geloofwaardige, talentvolle en bekende spelers in de wereld”, aldus Jay Piccola, voorzitter van Puma Noord-Amerika.

Voetballers
Puma heeft inmiddels een aardig sterrenportfolio van voetballers opgebouwd. Naast Thierry dragen ook de Italiaanse keeper Gigi Buffon en de Kameroense spits Samuel Eto’o Puma-kleding en -schoenen.