TOP

Programma Amsterdam Fashion Week 2010 bekend

Het officiële catwalkprogramma van de AIFW, van woensdag 27 tot en met zondag 31 januari 2010, bestaat uit shows van onder andere Mada van Gaans, NON BY KIM, Claudia Sträter en Claes Iversen.

De Amsterdam Fashion Week gaat op woensdag 27 januari van start met De Fortis Bank Openingssoiree waar Mattijs en Jan Taminiau hun collecties showen. De rest van de week, die tot en met zondag 31 januari duurt, passeren zowel startende als gevestigde ontwerpers en toonaangevende labels de revue, zoals INDIVIDUALS by AMFI, Mada van Gaans, N?N BY KIM, Collectie Arnhem, Camilla Norrback, SuperTrash, Claes Iversen, E?D by Eva and Delia, OntFront, Replay, Claudia Sträter, Ado les scents by Hyun Yeu, Bibi van der Velden, Michael Barnaart van Bergen, Club BRILLANT, And Beyond, Contemporary luxury experience en Monografie presentatie van Fong-Leng.

Fashion Week LAB.
Jonge ambitieuze ontwerpers krijgen donderdag 28 januari de mogelijkheid om zichzelf tijdens het Fashion Week LAB. te presenteren. Fashion Week LAB. is een nieuw initiatief van AIFW en biedt een podium aan startende ambitieuze ontwerpers, voor wie een show op de officiële catwalk nog een stap te ver is. De ontwerpers worden hierdoor in staat gesteld om hun collecties te showen op één van de officiële AIFW-locaties en kunnen daardoor profiteren van de traffic en commerciële kansen die AIFW biedt. Dit initiatief moet bijdragen aan de ontwikkeling van ontwerper naar zelfstandig ondernemer. De deelnemende ontwerpers zijn: malousebastiaan, Quoc Thang, Linda Valkeman, .MARLOESBLAAS. en KARSSENBERG / GREIDANUS.

Publieksprogramma
Naast het catwalkgedeelte, dat alleen toegankelijk is op uitnodiging, is er ook een groot publieksprogramma tijdens AIFW. Meer dan 80 locaties, waaronder winkels, galeries en clubs, nemen deel aan Fashion Week DOWNTOWN. Er is van alles te beleven in de stad; exposities, shows, diverse lanceringen en feesten. Het DOWNTOWN programma duurt van 23 tot en met 31 januari 2010. De kick-off is op zaterdag 23 januari om 14.00 uur bij Maison de Bonneterie. De definitieve programmering wordt op 11 januari via de site van de AIFW bekend gemaakt.

Business Programma
In juli 2009 is het AIFW business programma van start gegaan, om de kloof te dichten tussen creativiteit en commercie. Het business programma van AIFW besteedt extra aandacht aan ondernemerschap binnen de modesector. Vanwege het enorme succes van zowel de Pitchmeeting als de Fashion Fasterclass is aan beide initiatieven een vervolg gegeven. Tijdens de Pitchmeeting zullen enkele ontwerpers zich, na een gedegen training, aan modeprofessionals presenteren met de doelstelling om samenwerking te bespoedigen. De vierde en tevens afsluitende bijeenkomst van dit seizoen van de Fasterclass zal voor de diverse ontwerpers opnieuw hun inzicht betreffende diverse kennisgebieden vergroten. Beide initiatieven vinden plaats op vrijdag 29 januari.