TOP

Productie zomercollectie 2010 Rosner loopt door

De bedrijfsvoering van het in surséance verkerende modebedrijf Rosner is voor de korte termijn veilig gesteld. De financiering van de productie van de monstercollectie van lente en zomer 2010 is rond.

Dit verklaarde curator Michael Jaffé en Holger Philipps, directeur van Rosner. Ook de herfstcollectie wordt verder ontwikkeld. Hiermee blijft Rosner in de markt en kan het bedrijf nieuwe bestellingen binnenhalen. Jos Bles, de Nederlandse importeur en agent van Rosner heeft het goede nieuws dat de lente- en zomercollectie 2010 is vrijgegeven zwart op wit gekregen.

Jaffé werkt samen met het management en de ondernemersraad aan de herstructurering van het modebedrijf, waarmee nieuwe investeerders moeten worden aangetrokken. De curator denkt dat Rosner goede overlevingskansen heeft door de hoge naamsbekendheid, de kwaliteit van de artikelen en het internationale karaker van het merk.

De broekenspecialist vroeg half oktober surseance van betaling aan. Rosner heeft geen schulden, maar investeerder CFC Industriebeteiligungen wil, na de faillissementen van twee andere modebedrijven onder CFC, geen geld meer in Rosner steken.